Lauwersland Online - Fietsen door de Koningslaagte en langs Harssensbosch

Fietsen door de Koningslaagte en langs Harssensbosch

Op woensdag 5 juli organiseert Het Groninger Landschap vanuit Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug een fietstocht door de Koningslaagte en langs Harssensbosch.

Een rijke geschiedenis en sporen in het landschap rondom het noorden van de stad Groningen. We fietsen door het Reitdiepgebied waar Het Groninger Landschap veel bezittingen heeft waar weidevogelvriendelijk beheer wordt gevoerd.

We zien sporen van de oude rivier de Hunze. Er wordt verteld over het kasteel en klooster van Selwerd. We ontmoeten het Reitdiep, de vroegere verbinding met de zee.

De Koningslaagte en Harssensbosch, een eeuwenoud gebied, krijgen tijdens deze fietstocht van circa 15 kilometer volop de aandacht!

[hr]

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: woensdag 5 juli 2017
Tijd: 18:30 – 21:00 uur
Kosten: deelname is gratis

Lauwersland Online - Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

[hr]

Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap