Lauwersland Online - Fietsen door het Reitdiepgebied met Het Groninger Landschap

Fietsen door het Reitdiepgebied met Het Groninger Landschap

Op zaterdag 29 april organiseert Het Groninger Landschap een fietstocht van circa 30 kilometer door het Reitdiepgebied.

We bezoeken met deze fietstocht het Reitdiepgebied van de stad Groningen tot aan Aduarderzijl. In dit gebied, vol historische landschapselementen, zullen we restanten zien van de oude rivier de Hunze, wierdedorpjes, vroege waterwerken zoals het gegraven Reitdiep bij Garnwerd en de Aduarderzijlen.

Het is een gebied waar het Groninger Landschap veel terreinen bezit en een beheer voert dat gericht is op goede omstandigheden voor weidevogels. Gidsen besteden aandacht aan de ontwikkeling van het landschap gedurende de laatste 2500 jaar.

[hr]

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zaterdag 29 april 2017
Tijd: 13:00 – 16:30 uur

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

[hr]

Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap