Lauwersland Online - Film Het Noorderplantsoen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug

Film Het Noorderplantsoen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug

Het Groninger Landschap toont op zondag 20 november de documentaire Het Noorderplantsoen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug.

“Dieverdoatsie op zundag” brengt een bijzonder film over het Noorderplantsoen. Een jaar lang volgde Hilco Jansma, bioloog, met zijn filmcamera het leven in het Noorderplantsoen.

In de documentaire staan drie dieren centraal: de waterhoen, de meerkoet en de nijlgans. Maar de film gaat ook over het park zelf. Het is boeiend om te zien hoe dieren in de stad geleerd hebben tussen de mensen te leven. Het leven is ook in een plantsoen voor dieren niet zonder gevaar. De film eindigt met een bijzonder en dramatisch moment.


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 20 november 2016
Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Kosten: € 3,00 | Beschermers van Het Groninger Landschap en kinderen tot 12 jaar: € 2,00


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Lauwersland Online - Film Het Noorderplantsoen bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Onderste foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap