Lauwersland Online - De financiering voor de Zuurdiekster Struunspeultoen is rond

De financiering voor de Zuurdiekster Struunspeultoen is rond

Onlangs ontving de Vereniging Dorpsbelangen Zuurdijk bericht van Jantje Beton waarin een bijdrage voor de Struunspeultoen werd toegezegd. Met deze bijdrage is de financiering van het natuurspeelveld rond!

Er waren al eerder bijdragen toegezegd door de gemeente De Marne, in natura en uit de pot Cofinanciering Gebiedsontwikkeling, het Coöperatiefonds van de Rabobank, Loket Leefbaarheid van de NAM, het Sobriëtasfonds, de provincie Groningen, zowel bewonersinitiatieven als het Programma Landelijk Gebied. Met de bijdrage van Jantje Beton kan het speelveld helemaal uitgevoerd worden. Het was erg stimulerend voor de projectgroep dat de reacties zo positief waren over dit initiatief.

Er is ook een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds toegezegd voor workshops natuureducatie voor de kinderen toegezegd. Inmiddels is een groepje studenten bezig een programma uit te werken. Het is voor hun een studieopdracht. In maart wordt de eerste workshop gegeven.

De graafwerkzaamheden zijn in november al begonnen. Het veld kreeg daarmee gelijk vorm, met een “wadi”, een paddenpoel, en bergen en dalen. Nu moet de grond inklinken. In maart hoopt de projectgroep verder te kunnen met de werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt kan het veld in mei in gebruik genomen worden. Het saaie speeltuintje, daterend uit de 80er jaren, is dan omgevormd in een natuurspeelveld voor kinderen én volwassenen!

Op de foto: Met vereende krachten worden de zieke essen gerooid