Lauwersland Online - Galerie Het Raadhuis

Galerie Het Raadhuis: Kunst van hoge kwaliteit, voor iedereen

Voor toonaangevende figuratieve kunst bent u van harte welkom bij Galerie Het Raadhuis in Eenrum. Schilderijen, beelden en keramiek: hier vindt u kunst van hoge kwaliteit, voor iedereen.

Met veel passie en gedrevenheid organiseert galeriehoudster Ankie Onnes zes keer per jaar exposities van figuratieve kunst. Zij werkt met een vaste groep kunstenaars die ze presenteert in een solo-, duo- of in een groeps- of thematische expositie. Ankie presenteert zowel gerenommeerde kunstenaars als jonge, veelbelovende talenten.

Ankie Onnes nodigt u van harte uit voor een bezoek!


Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
telefoon: 0595 – 497 002

Bezoek voor meer informatie de website www.galeriehetraadhuis.nl !

Galerie Het Raadhuis is geopend op zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur.


Galerie Het Raadhuis

is gevestigd op het karakteristieke Groninger Hogeland, in het voormalige raadhuis van Eenrum. Het monumentale Amsterdamse Schoolpand uit 1930 is ontheven van haar oorspronkelijke taak, maar heeft de tand des tijd doorstaan en een nieuw leven gekregen. Nu herbergt het gebouw vijf prachtige expositieruimtes en een indrukwekkende hal verdeeld over twee verdiepingen.

In de stockruimte is een ruime, steeds wisselende collectie schilderijen te zien. Ook heeft de Galerie een kunstuitleen van het werk van Theo Onnes , de echtgenoot van de galeriehoudster. Deze bezielde kunstenaar werd bekend door zijn treffende schilderijen van koeien en geiten. Zijn werk is permanent te zien in Galerie het Raadhuis.

Galerie het Raadhuis biedt u kunst op een unieke locatie, in de directe omgeving van het Lauwersmeer en de Waddenkust.