Lauwersland Online - Geslaagde Natuurwerkdag op Zuurdijk

Geslaagde Natuurwerkdag op Zuurdijk

Afgelopen zaterdag is er op Zuurdijk weer veel werk verzet tijdens de door Dorpsbelangen Zuurdijk georganiseerde Natuurwerkdag.

De vrijwilligers van de begraafplaats en de werkers van de Struunspeultoen en het dorpsbos hadden onder leiding van Dorpsbelangen Zuurdijk de koppen bij elkaar gestoken, en net als vorig jaar, de Natuurwerkdag georganiseerd.

Er werd gewerkt op het kerkhof, de begraafplaats, de Struunspeultoen en in het dorpsbos. Op het kerkhof zijn bostulpen en sneeuwroem gepoot en zijn de kastanjebladeren geruimd.


Lauwersland Online - Geslaagde Natuurwerkdag op Zuurdijk


In het dorpsbos zijn bomen gekapt en struiken teruggezet. In de Struunspeultoen is een nestkastjesboom, geleverd door het dorpsbos, gemaakt. De nestkastjes waren een week eerder door de kinderen in de molen gemaakt. Ook is er daslook, geleverd door Domies Toen, gepoot en een lemoenappel geplant. Verder is er een crossfietsparcours uitgezet. De Struunspeultoen krijgt zo steeds meer vorm en er wordt al heel veel gespeeld!

Er was een transportdienst die uitstekend functioneerde en een hoop stenen heeft vervoerd. Er waren zo’n 10 kinderen en 16 volwassenen aan het werk. De koffie en limonade in de kerk en de lunch in de molen smaakten prima!


Lauwersland Online - Geslaagde Natuurwerkdag op Zuurdijk


Bezoek voor meer informatie over Zuurdijk de website www.zuurdiek.nl !