Lauwersland Online - Geuren- en Kleurenfeest in de Notoarestoen

Geuren- en Kleurenfeest in de Notoarestoen

De meteorologische lente is ook bij het arboretum Eenrum, de Notoarestoen, ingetreden. Volgens de weermannen duurt zij immers van 1 maart tot en met 31 mei.

Ondertussen hebben we al menig zachte lentedag achter de rug en heeft de natuur hierop gereageerd met groei en bloei. Wat is het dan een luxe om de Notoarestoen “in je achtertuin te hebben”. Bij regelmatig bezoek van de tuin lijkt de lente haast te snel te gaan. Je zou de tijd wel even willen stilzetten om dit mooie jaargetijde ten volle te kunnen beleven.

Geuren- en Kleurenfeest

In de maanden april en mei is de Notoarestoen op zijn mooist. Er bloeien honderden rododendrons en zeldzame bomen, die de tuin omtoveren in een zee van kleuren. Alle reden om u ook dit jaar een feestje aan te bieden en de lente te vieren.

De gezellige open dagen vallen dit jaar in het weekend van 20 en 21 mei + 27 en 28 mei. Van 11:00 tot 17:00 uur bent u welkom op het terras bij de vijver voor een stuk taart, rhododendron thee, biologische koffie of vruchtensap.

Tijdens uw wandeling door de tuin kunt u zich laten vergezellen door een van onze groenmannen. Zij geven u graag uitleg over het ontstaan van de tuin en de diversiteit van de beplanting. Er is muziek bij het tuinhuis.

Bezoek voor meer informatie de website www.notoarestoen.nl !


Arboretum Eenrum – de Notoarestoen
Ernstheemsterpad
9967 PJ Eenrum

Datum: 20 en 21 mei + 27 en 28 mei  2017
Tijd: 11:00 – 17:00 uur

Kosten: de toegang is gratis


Helpende handen gezocht

Tijdens onze Geuren en Kleurendagen zoeken wij nog vrijwilligers bij de bediening in het theehuis en op het terras. Je wordt ingeroosterd voor 1 dagdeel(= 3 uur) of hele dag (= 6 uur), natuurlijk in overleg. Taart en lunch krijg je aangeboden.

Heb je zin om te komen helpen in onze kleurrijke tuin? meld je dan aan bij onze coördinator catering Martha Heslinga, per e-mail: marthaheslinga@hotmail.com of telefoon: 06 – 2932 5381.

50 jaar Arboretum Notoarestoen

Het jaar 2018 zal een bijzonder jaar zijn voor de Notoarestoen. Dan is het 50 jaar geleden dat notaris Smit de eerste schop in de grond zette om zijn droom, een bomentuin stichten in Eenrum, waar te maken.

Een enthousiaste groep Eenrumers onder leiding van zoon en bestuurslid Jan Smit is druk bezig met de voorbereidingen voor dit jubileum. We kunnen nu nog niets verklappen maar we houden u op de hoogte van de komende feestelijkheden!