Lauwersland Online - Girlpowerrr in de Quicksilver!

Girlpowerrr in de Quicksilver!

Het was voor enkele kinderen weggelegd om in de voorjaarsvakantie af te reizen richting de sneeuw. Voor de thuisblijvers betekende dit gelukkig niet dat er niets sportiefs ondernomen kon worden. De voetbalvereniging van Zuidhorn liet zich, met wat hulp van de combinatiefunctionaris van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn, van haar beste kant zien.

Op 22 februari organiseerde Marcel Groothof een speciale Keepersdag voor ballenvangers uit de regio. Een dag eerder zagen Hans Tuk en Simon Martini hun initiatief voor een meidenzaalvoetbaltoernooi een tweede editie beleven.

Girlpowerrr

Noem het een ‘gat in de markt’ of gewoon een ‘tekort’. Het mag duidelijk zijn dat de zaalvoetbaltoernooien voor meiden schaars zijn. Daar moest verandering in komen en aan animo bleek geen gebrek. Vanuit de verenigingssport organiseerden de heren vorig jaar al een vergelijkbaar toernooi voor meiden tussen de 8 en 16 jaar. Dit jaar konden ook vriendinnengroepen zich aanmelden of konden voetbalteams wat introducés meenemen. Het resulteerde in circa 100 deelnemende meiden.

Om 09:00 uur begon de dag met de jongste categorie. Verongelijkt keken een aantal grote broers toe hoe hun jongste zusjes door de zaal renden. Er volgden die dag nog 2 categorieën met teams uit het Westerkwartier en daarbuiten. Het waren spannende poules die vaak in de slotfase werden beslist. De Pink Ladies (Zuidhorn), Bedummer Girls (Bedum), De Bugels (Zuidhorn) gingen als winnaars naar huis.

Stagiaires en studenten van het Alfa College had wederom een grote rol in de uitvoering van het toernooi. De studenten zorgden voor de wedstrijdleiding en hielden de speelsters wanneer nodig met de fluit in bedwang. De organisatie kijkt terug op een goede dag en ziet zeker reden en mogelijkheden voor een vervolg!

Lauwersland Online - Girlpowerrr in de Quicksilver!

Lauwersland Online - Girlpowerrr in de Quicksilver!

Foto's: © Elena Lukkien