Lauwersland Online Archief - Het Groninger Landschap bouwt steiger rondom de vogelkijkhut Kiekkaaste

Het Groninger Landschap bouwt steiger rondom de vogelkijkhut Kiekkaaste

Op maandag 2 oktober start Het Groninger Landschap met het uitbreiden van de steiger rondom de vogelkijkhut Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl.

De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut in Nederland en biedt een geweldig uitzicht over de Dollard. Inmiddels staat de Kiekkaaste al bijna 25 jaar in weer en wind en is dus nodig aan onderhoud toe. Om dat te kunnen doen, wordt een steiger rondom de Kiekkaaste gebouwd zodat Het Groninger Landschap ook buitenom het nodige werk uit kan voeren.

De steiger blijft na de werkzaamheden permanent staan zodat mensen die slecht ter been zijn toch van de Dollard kunnen genieten zonder de trap op te hoeven om in de Kiekkaaste te komen. Zo kunnen nog meer mensen kijken naar de grote verscheidenheid aan vogels die dit prachtige gebied van Het Groninger Landschap rijk is.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Vertisol en duren circa twee weken. De Kiekkaaste is gedurende de werkzaamheden gewoon toegankelijk.


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap