Lauwersland Online - Grote decemberactie: voedsel verzamelen voor Voedselbank Westerkwartier

Grote decemberactie: voedsel verzamelen voor Voedselbank Westerkwartier

De maand december is voor iedereen een bijzondere maar ook een dure maand. Er zijn in onze regio helaas mensen die onder de armoedegrens leven en voor wie deze maand extra zwaar is. Voedselbank Westerkwartier organiseert daarom op 20, 21 en 22 december een grote inzamelingsactie.

U herinnert zich de acties van RTVNoord “Samen voor de voedselbank” vast nog wel. Aangezien RTVNoord te kampen heeft met bezuinigingen, zal de actie deze decembermaand geen herhaling krijgen. Voedselbank Westerkwartier, met uitgiftepunten in Marum, Zuidhorn en op het depot in Grootegast, laat het hier uiteraard niet bij zitten. Er is altijd een constante aanvoer van voedsel nodig om de pakketten samen te stellen. Maar zeker in deze feestmaand wil de voedselbank voor haar afnemers een steun in de rug zijn. Voedselbank Westerkwartier opent daarom op 20, 21 en 22 december haar deuren voor bezoekers die een kijkje willen nemen en/of voedsel willen komen brengen. Ook zal er tijdens de Kerstmarkt in het centrum van Marum op donderdag 22 december vanaf 17:00 uur voedsel verzameld worden voor de voedselbank.

Om u op ideeën te brengen: Er is een enorme behoefte aan houdbare producten uit de schijf van 5 en babyproducten, denk hierbij aan rijst, pasta, blikgroente, koffie, baby-melkpoeder, luiers en wasmiddelen. U doet anderen hier een groot plezier mee!

U bent van harte welkom op 20, 21 en 22 december van 14:00 tot 19:00 uur aan de Bovenweg 23-B in Grootegast of op de Kerstmarkt in Marum op 22 december.

Bezoek voor meer informatie de website www.voedselbankwesterkwartier.nl !