Lauwersland Online - Herfstwandeling door de Koningslaagte

Herfstwandeling door de Koningslaagte

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 22 oktober een herfstwandeling van circa 12 kilometer door de Koningslaagte.

De wandeling gaat richting Harssensbosch, waar een bezoek wordt gebracht aan  het gerestaureerde “keuterijtje”. Vervolgens wandelen we langs de molen in de Koningslaagte terug naar het bezoekerscentrum. In de voetsporen van dit eeuwenoud gebied vertellen gidsen van Het Groninger Landschap u graag over het ontstaan en de toekomst van dit uniek stukje cultuurhistorie en weidevogelgebied in Groningen.

De structuur van het landschap is grotendeels intact. Het Reitdiepgebied werd gespaard voor ingrijpende ruilverkaveling, waardoor kronkelende wegen en waterlopen het beeld bepalen. De strijd van de mens tegen het water is af te lezen in het landschap met z’n talloze wierdedorpen, dijken, sluizen en kolken. Het Reitdiepgebied is het oudste cultuurgebied van Nederland.

Deze wandeling begint bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep en gaat over onverharde paden.


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 22 oktober 2017
Tijd: 13:00 – 16:00 uur

Kosten: Deelname is gratis
Aanmelden: via www.groningerlandschap.nl – activiteiten


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Lauwersland Online - Herfstwandeling door de Koningslaagte

 


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto’s: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap