2018 Lauwersland Online - Het Groninger Landschap op zoek naar nieuwe molenaars

Het Groninger Landschap op zoek naar nieuwe molenaars

Om alle molens in de provincie Groningen te kunnen laten draaien, is Het Groninger Landschap op zoek naar nieuwe molenaars.

In de provincie Groningen zijn er nog ruim 80 historische molens die draaien, een fractie van de 1000 molens die onze provincie ooit had. Ongeveer 1 op de 5 molens is eigendom van Het Groninger Landschap.

Molens zijn monumenten, maar ook werktuigen. Voor het in stand houden is het noodzakelijk dat ze draaien. Stilstand is achteruitgang en daarom zijn vrijwillige molenaars onmisbaar.

Molenaars gezocht

Om alle molens in Groningen te laten draaien, kan Het Groninger Landschap nieuwe molenaars gebruiken. Op verschillende molens zijn er vacatures voor bijvoorbeeld een tweede molenaar. Als je belangstelling hebt, kun je een cursus volgen en aan de slag op één van de molens bij jou in de buurt.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Siemie Zandvliet, coördinator vrijwilligers van Het Groninger Landschap, telefonisch bereikbaar op 06 – 2384 6656.

Ambacht van molenaar op lijst werelderfgoed

Het bijzondere ambacht van molenaar is een prachtig vak en door Unesco aangemerkt als werelderfgoed! (Officieel: “Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid”.)


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto: Molen De Hoop in Middelstum
© Het Groninger Landschap