Lauwersland Online - Hogelandster gezinnen gezocht voor deelname aan Junior Energiecoach

donderdag 7 januari 2021

Hoge­land­ster gezinnen gezocht voor deel­name aan Junior Energiecoach

De gemeente Het Hoge­land is op zoek naar 50 gezinnen die willen meedoen aan het spel Junior Ener­gie­coach. Door leer­zame uitda­gingen, puzzels, expe­ri­menten, winac­ties en vragen als "Welke appa­raten slurpen de meeste stroom?" en "Hoeveel lampen branden er in huis?" ontdekken gezinnen met dit spel waar ze energie kunnen besparen. Deel­name is gratis.

TV-held Varkentje Rund

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Ener­gie­coach met de gezinnen op ontdek­kings­reis: op "lampen­jacht en stek­ker­ex­pe­ditie". Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe opdracht. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Ener­gie­coa­ches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Ener­gie­coach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

"Benieuwd wat ik alle­maal ga leren!"

Met Junior Ener­gie­coach nemen kennis van en bewust­wor­ding over energie toe. Wethouder Kristel Rutgers heeft kinderen in de leef­tijds­groep en geeft haar gezin uiter­aard ook op. "We kunnen als volwas­sene vaak zoveel meer opsteken van onze kinderen dan we denken. Zij zien moge­lijk­heden die je als ouder niet meer opvallen. Daarom doe ik graag mee.", aldus Rutgers. "Ik ben benieuwd wat ik alle­maal ga leren en kan toepassen in ons huis!"

Gratis meedoen

In de gemeente Het Hoge­land kunnen 50 gezinnen meedoen en deel­name is gratis. Het spel start op zaterdag 27 februari. Gezinnen kunnen zich aanmelden en meer infor­matie vinden op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan tot en met zaterdag 20 februari.

Media: © Junior Energiecoach
Tekst: © Gemeente Het Hogeland