Lauwersland Online - Ideeën voor je dorp of buurt realiseren? De training Buitengewoon Zijn biedt ondersteuning!

Ideeën voor je dorp of buurt realiseren? De training Buitengewoon Zijn biedt ondersteuning!

Niet iedereen met een idee weet deze om te zetten tot een initiatief of project. Met behulp van de training Buitengewoon Zijn krijgen inwoners van gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast dit jaar de mogelijkheid om hun ideeën om te zetten tot een project voor de buurt of het eigen dorp.

Tijdens deze training krijg je ondersteuning bij het vormgeven van ideeën en wordt je gecoacht in het samen ondernemen.

Afgelopen jaar zijn er in de gemeente Zuidhorn uiteenlopende projecten voortgekomen uit de training Buitengewoon Zijn, waaronder een moestuin, dorpsreünie en een taartenbuffet in een zorginstelling waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de voedselbank.

De training duurt 10 avonden en start vanaf september 2017. Voorafgaand aan de training worden er voor belangstellenden in het Westerkwartier diverse informatiebijeenkomsten over de training gehouden.

De informatiebijeenkomst voor belangstellenden uit de gemeente Zuidhorn is vanavond, dinsdag 30 mei, in het Cultureel Centrum Zuidhorn aan de Jellemaweg 3 in Zuidhorn. Deze informatiebijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!

De informatiebijeenkomst en training worden beide mogelijk gemaakt door de gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en per gemeente kunnen 10 inwoners aan de training deelnemen.

Bezoek voor meer informatie de website www.buitengewoonzijn.nu !