Lauwersland Online - In de voetsporen van de Lekenbroeders

In de voetsporen van de Lekenbroeders

Op woensdag 10 mei organiseert Het Groninger Landschap een fiets-/vaartocht langs de tijd van de Lekenbroeders van Klooster Yesse.

Met deze fiets-/vaartocht verplaatsen we ons in de tijd en het leven van de Lekenbroeders die verbonden waren aan Klooster Yesse (1215 – 1594).

De fietstocht gaat van het Bezoekerscentrum Yesse, waar een korte inleiding over Yesse wordt gegeven, over het oude corpusland en door de Zuidlaardermeerpolders naar Kropswolde. Hier heeft een uithof van het klooster gestaan met daarbij een bijzonder kapelletje.

Na een boottocht over het Zuidlaardermeer met informatie over het natuurbeheer gaat de terugweg, vanwege het mooie uitzicht en de grote kans om veel vogels te zien, onder meer langs het gemaal in de Onnerpolder.

[hr]

Bezoekerscentrum Yesse
Essen 7
9751 NB Haren

Datum: woensdag 10 mei 2017
Tijd: 11:00 – 16:00 uur
Kosten: € 4,00 voor Beschermers van Het Groninger Landschap / € 6,00 voor niet-Beschermers
Aanmelden: via www.groningerlandschap.nl – activiteiten

[hr]

Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

© Het Groninger Landschap