Lauwersland Online - Inschrijving Bungeeroeien van start gegaan

Inschrijving bungeeroeien van start gegaan

Stoere binken opgelet: de inschrijving voor het Bungeeroeien is van start gegaan! Op zaterdag 3 september vanaf 15:30 uur wordt er in Dokkum weer gestreden om de prachtige bungeeroei-wisselbokaal én de eeuwige roem.

Bungeeroeien is roeien in een sloep die met een bungee-elastiek aan het podium vastzit. Het team dat het verste komt, is de winnaar. Dit jaar vindt het bungeeroeien aan de voorkant van het podium plaats. De speaker zal er samen met een DJ een mooi evenement van maken.

De inschrijving is op 22 juli van start gegaan. Er kunnen maximaal veertien teams meedoen en de teller staat al op acht. Maak met vrienden, vriendinnen, collega’s en/of buurtgenoten een team en geef je snel op. Een team bestaat uit maximaal 10 roeiers (m/v) plus een stuurman of -vrouw.

Als zich voldoende vrouwenteams opgeven, wordt daar een aparte competitie voor gemaakt. Degene aan het roer telt niet mee voor het “geslacht” van het totale team. Een vrouwenteam met een man aan het roer telt dus als vrouwenteam. Teams met zowel mannelijke als vrouwelijke roeiers doen mee bij de mannen.

Bezoek voor meer informatie de website www.admiraliteitsdagen.nl !

Foto: © Nanne Nicolai