Lauwersland Online - Inzamelingsactie voor zieke Zennor

Inzamelingsactie voor zieke Zennor !

Dit is Zennor en hij heeft een zeldzame tumor die verwijderd moet worden. Zennor is de kat van de uit de gemeente De Marne afkomstige Riane Kuzee en is nog maar 15 maanden oud.

Vanaf dat hij 8 maanden is, kreeg hij problemen en aparte aanvallen. De dierenartsen wisten niet wat er met hem aan de hand was, de verdenking was FIP en epileptische aanvallen. Maar vele onderzoeken, hersenscan, röntgenfoto’s, bloedafnames, echo’s, ECG, bloeddrukmeting en overleg met specialisten verder zijn ze twee weken geleden tot de conclusie gekomen dat hij hoogstwaarschijnlijk een insulinoom heeft. Dat is een tumor in de alvleesklier die dan te veel insuline afgeeft waardoor zijn glucose gevaarlijk laag wordt.

Wereldwijd zijn bij katten daar maar enkele gevallen van bekend. Het is uitermate zeldzaam bij katten en al helemaal bij zo’n jonge kat. Een operatie zou hem waarschijnlijk de beste kansen geven. Hij krijgt nu twee soorten medicijnen om zijn glucoseniveau stabiel te houden. Dat is een kortetermijnoplossing.

Riane’s dierenarts en de specialist van de kliniek “De tweede lijn” kunnen hem niet verder helpen. Ze werd doorverwezen naar een chirurg die dit kan omdat het een complexe operatie is. Zelf heeft ze een dierenarts met internist in Wageningen gevonden die dit aandurven.

Riane: “Ik zou dit zo erg graag willen laten doen maar heb zelf de financiën er niet voor omdat al mijn reserves en alles wat ik had al naar de dierenartsen zijn gegaan. Daarom vraag ik écht jullie om hulp… donaties zouden heel erg fijn zijn, maar ik ben ook bereid om het renteloos terug te betalen. Met mijn beperkte inkomen kan dat een tijdje duren, dat zeg ik eerlijk. Want het is immers mijn kat en mijn verantwoording.

De chirurg heeft een schatting van de kosten gemaakt: tussen de 800 en 1600 euro; Het ligt eraan wat ze tijdens de operatie tegenkomen en het verloop van de operatie. Ik wil Zennor eigenlijk zo snel mogelijk laten opereren.

Wil je mij helpen? Dank ben ik héél erg dankbaar! Heb je vragen? Ik beantwoord ze graag. Ik heb zijn hele dossier digitaal voor degenen die interesse hebben, het is een groot dossier. Dank je wel!”

Namens Riane en Zennor

Klik hier om naar actiepagina te gaan om te doneren!