2017 Lauwersland Online - Jelle B: "De sfeer tijdens de Admiraliteitsdagen is ongelooflijk"

Jelle B: "De sfeer tijdens de Admiraliteitsdagen is ongelooflijk"

Als rasechte Dokkumer mag Jelle B uiter­aard niet ontbreken op het podium van de Admi­ra­li­teits­dagen. Dit jaar is hij zelfs twee keer van de partij. Op vrij­dag­middag maakt hij onder­deel uit van het programma van Noar­dewyn Live op de Markt en op zondag­middag gaat de enthou­si­as­te­ling met zijn gitaar het publiek enter­tainen tijdens de Sing a Long op het hoofd­po­dium.

"Muziek maken is mijn leven. Het mooiste wat er is. Als ik het podium op stap heb ik maar één doel: mensen vermaken!", zegt Jelle B. Hij is blij dat hij net als vorig jaar weer bij de Admi­ra­li­teits­dagen aanwezig mag zijn. "Van de 180 optre­dens die ik per jaar doe, is dit wel de meest bijzon­dere. Niet alleen omdat het in Dokkum is, maar ook de sfeer en de setting tijdens de Admi­ra­li­teits­dagen is uniek. Het podium op het water met daar­om­heen de kade als een soort arena, dat is echt onge­loof­lijk."

Optreden in Dokkum voelt als thuiskomen

Optreden in Dokkum voelt voor Jelle B als thuis­komen. "Ik ken een hoop mensen in Dokkum en als ik op het podium sta kijk ik altijd goed in het publiek of er bekenden tussen staan. Dan zie je daar opeens jongens staan waar ik tien jaar geleden mee gevoet­bald heb. Dat is hart­stikke leuk."

Vijf jaar geleden verruilde de Neder­landse zanger "zijn" Dokkum voor Wytgaard, waar hij met zijn vrouw en twee kinderen van 2 en 4 jaar woont. "Ik kom dus minder vaak in Dokkum en daar­door zie ik nu pas echt hoe mooi deze stad eigen­lijk is!"

Johannes Rypma

Tijdens de Admi­ra­li­teits­dagen treedt Jelle B zowel op vrijdag als op zondag op met Johannes Rypma. "Dat is toeval, maar ik vind het erg leuk want Johannes is een goeie maat van mij. Johannes is een toffe gast, nuchter, recht door zee en hij kan ook nog zingen. Dat nieuwe nummer van hem over het skût­sje­silen vind ik bijvoor­beeld een mooie plaat."

De twee Friezen zullen tijdens de Sing a Long ook samen zingen. Het wordt dit jaar naar eigen zeggen een fantas­ti­sche show. "Vorig jaar was het nog even wennen, maar nu hebben we de smaak hele­maal te pakken. Alle hits zullen voor­bij­komen.", vertelt Jelle B die ook zijn nieuwe singel "Taxi" onge­twij­feld ten gehore zal brengen.

Optreden met vrienden van vroeger

Ook deze keer staat de band van Roel van der Veen zondag­middag weer op het hoofd­po­dium op het Klein­diep. De zange­ressen van Boule­vard zingen weer mee, onder wie Dokkumer Eva Sinnema. En ook Iris van der Weide uit Dokkum — van Prime Suspect — is er weer bij. "Ik ken Eva en Iris nog van vroeger. Met Eva heb ik vaak aan de keuken­tafel zitten repe­teren. Dat ik muziek mag maken tijdens de Admi­ra­li­teits­dagen is al super­leuk, maar dat ik dat ook nog met vrienden van vroeger mag doen maakt het extra speciaal!"

Foto: © Johan Brouwer