Lauwersland Online - Jeroen Boer stopt als voorzitter van Zeehondenopvang Eemsdelta

Jeroen Boer stopt als voorzitter van Zeehondenopvang Eemsdelta

Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta begon met enkele vrijwilligers in 2014 in Spijk met het illegaal opvangen van zieke of gewonde zeehonden. De stichting is nu geheel legaal en draait volledig op vrijwilligers.

De stichting heeft inmiddels goed contact met de andere opvangcentra in Nederland en met de gemeente Delfzijl. “Het is dan ook nu het moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter.”, meent Jeroen Boer. “Een voorzitter die met een nieuwe blik en vol energie de stichting verder helpt naar een professioneel opvangcentrum waar het dier en zijn leefomgeving te allen tijde voorop staat.”

Over de redenen om te stoppen, is Jeroen Boer stellig. “De afgelopen jaren heeft de vrijwillige functie een enorme druk gelegd op mijn gezin. Mijn dochter van 2 jaar verdiend een vader die na zijn werk thuiskomt en tijd voor haar heeft. Er staat een mooie opvang en een geweldige groep vrijwilligers. Ik heb er alle vertrouwen in dat de zieke en/of gewonde zeehond nog lang een veilige haven kan vinden in Termunterzijl.”

Jeroen Boer roemt met name de inzet van Pieter Landman van het gelijknamige visrestaurant in Termunten, naast betrokken personen, bedrijven en fondsen, voor de enorme hulp die de stichting heeft ontvangen.