Lauwersland Online - Jeroen Boer stopt als voorzitter van Zeehondenopvang Eemsdelta

Jeroen Boer stopt als voor­zitter van Zeehon­den­op­vang Eems­delta

Stich­ting Zeehon­den­op­vang Eems­delta begon met enkele vrij­wil­li­gers in 2014 in Spijk met het ille­gaal opvangen van zieke of gewonde zeehonden. De stich­ting is nu geheel legaal en draait volledig op vrij­wil­li­gers.

De stich­ting heeft inmid­dels goed contact met de andere opvang­centra in Neder­land en met de gemeente Delf­zijl. "Het is dan ook nu het moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe voor­zitter.", meent Jeroen Boer. "Een voor­zitter die met een nieuwe blik en vol energie de stich­ting verder helpt naar een profes­si­o­neel opvang­cen­trum waar het dier en zijn leef­om­ge­ving te allen tijde voorop staat."

Over de redenen om te stoppen, is Jeroen Boer stellig. "De afge­lopen jaren heeft de vrij­wil­lige functie een enorme druk gelegd op mijn gezin. Mijn dochter van 2 jaar verdiend een vader die na zijn werk thuis­komt en tijd voor haar heeft. Er staat een mooie opvang en een gewel­dige groep vrij­wil­li­gers. Ik heb er alle vertrouwen in dat de zieke en/of gewonde zeehond nog lang een veilige haven kan vinden in Termunter­zijl."

Jeroen Boer roemt met name de inzet van Pieter Landman van het gelijk­na­mige visres­tau­rant in Termunten, naast betrokken personen, bedrijven en fondsen, voor de enorme hulp die de stich­ting heeft ontvangen.