Lauwersland Online- Jong en muzikaal? het NFPC daagt je uit!

Jong en muzikaal? het NFPC daagt je uit!

Bij het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum is “alleen maar slagwerkers” verleden tijd. Met ingang van 1 november wil het showcorps nieuwe leden uitdagen om alle mogelijke brassinstrumenten te bespelen ten behoeve van de melodielijn.

Graag komt het NFPC in contact met jonge blazers die deze mogelijkheid zien als een uitdaging. Uiteraard kunnen en mogen ook leerlingen welke een brassopleiding volgen zich melden.

Ook is het NFPC voor het komend winterseizoen nog op zoek naar een aantal specifieke muzikanten. Het gaat om de volgende functies: base line, melodisch percussionist, percussionist in de pit en een drummer voor op de drumset.

De muziekvereniging heeft als jeugdbeleid “samen spelen in een fijne sfeer waarbij het plezier voorop staat”. Naast muziek zijn er natuurlijk ook leuke bezigheden die de jeugd zeker zullen aanspreken.

Shownight NFPC

Inmiddels doet het NFPC al ervaring op door samenwerking met de brassmuzikanten van showcorps Con Spirito uit Joure. Voor jonge muzikanten die dit initiatief willen bewonderen en beluisteren, is de samenwerkende combinatie te zien en te horen op zaterdag 28 oktober tijdens de jaarlijkse Shownight van het NFPC in de Sporthal De Doelstien in Dokkum. Aanvang 19:30 uur (de deuren gaan om 19:00 uur open) en de toegang is geheel gratis.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Kom en laat je informeren of inspireren door een bezoek aan de Shownight op zaterdag 28 oktober.

Voor meer informatie kun je mailen naar secretaris@nfpcdokkum.nl of bezoek de website www.nfpcdokkum.nl !

Foto: © Johan van Dekken