LAUWERSLAND ONLINE - KRAANTJE PAPPIE KOMT NAAR DE ADMIRALITEITSDAGEN

Kraantje Pappie komt naar de Admiraliteitsdagen

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, de Groningse rapper met fijne Rotterdamse tongval, doet op zaterdag 8 september Dokkum aan. De oorsprong van zijn artiestennaam weet niemand zeker. Één verklaring is dat het een vroegere bijnaam was voor zijn vader die ooit als kraanmachinist in de Rotterdamse haven werkte.

In 2007 viel de artiest voor het eerst op door optredens in de Groninger hiphopgemeenschap. Zo won hij in dat jaar de hiphopcompetitie Before the Fame Awards. Hij brak in 2012 landelijk door met zijn (driedelige) albums “Crane” en latere “Guardian Van De Real Shit”. Deze deden het prima bij het kritische publiek. Gouden nummers waren “Waar is Kraan?”, “Feesttent”, “Pompen” en “De Manier”. Kraantje Pappie heeft onder andere samengewerkt met Jan Smit, Dope D.O.D en Dizzey.

Zijn eigenzinnige, elektronische geluid is specifiek Kraantje Pappie. De messcherpe flows en soms groffe, met humor doorspekte teksten zijn letterlijk een gouden combinatie gebleken. Hij staat bekend om zijn unieke, wat overdreven manier van rappen met behulp van onder meer dubstep. De rapper/hiphop-artiest verandert volgens eigen zeggen elke zaal in een meedeinende zee van enthousiaste fans, energie, zweet en pure extase.

Kraantje Pappie speelde eerder op grote festivals zoals Lowlands, Noorderslag, Pinkpop en Dutch Valley. Dit jaar zong hij voor het eerst mee in de gelegenheidsrapformatie “De Matties” tijdens de Vrienden van Amstel Live. Op zijn nieuwste hit “Little Craney” brengt de zanger een ode aan woonstek Groningen en zijn vrienden.

Bezoek voor meer informatie de website www.admiraliteitsdagen.nl en Kraantje Pappie’s eigen website www.kraantjepappie.nl !

Foto: Kraantje Pappie | © Bank Bookings