Lauwersland Online - Kriebelbeestjes zoeken bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Kriebelbeestjes zoeken bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Op zaterdag 13 augustus organiseert Het Groninger Landschap, in het kader van “Een reis door Groningen in 80 dagen”, de jeugdactiviteit Kriebelbeestjes zoeken.

Weet jij wat er allemaal in en bij de grond leeft? Dat gaan wij die middag onderzoeken! Misschien vind je wel een mooi lieveheersbeestje of een gekke pissebed…

Geschikt voor alle leeftijden.


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zaterdag 13 augustus 2016
Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Kosten: deelname is gratis en aanmelden is niet nodig!


Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.


Lauwersland Online - Kriebelbeestjes zoeken bij bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Onderste foto: © Geert Job Sevink
© Het Groninger Landschap