Lauwersland Online - Kunstuitleen Theo Onnes

Kunstuitleen Theo Onnes

Galerie Het Raadhuis in Eenrum heeft een kunstuitleen van de schilderijen van Theo Onnes, de echtgenoot van de galeriehoudster. U kunt een deel van de collectie van de schilderijen van Theo Onnes lenen.

Het lenen van een schilderij kost 35 euro per half jaar. Het betaalde bedrag wordt gespaard en kan worden gebruikt voor de aankoop van een schilderij van Theo Onnes.

Theo Onnes

Theo Onnes (1957) komt uit een schildersfamilie. Grootvader Klaas, vader Minne en zus Gerda, allemaal schilderen ze. Het was dus ook niet verwonderlijk dat hij uiteindelijk koos voor een opleiding schilderen aan ABK Minerva Groningen waar hij in 1999 afstudeerde.

Theo woont en werkt in het voormalige Raadhuis van Eenrum in de provincie Groningen. Een prachtig monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Zijn vrouw Ankie heeft hier haar galerie, Galerie Het Raadhuis.

Bekendheid verwierf hij vooral door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook ruim plaats is voor landschappen en mensen.

Zijn woonplaats Eenrum ligt in het bijzondere gebied Het Hogeland dat voor Theo een onuitputtelijke inspiratiebron vormt; licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Theo wordt juist geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om zich heen. Hij vertaalt dit op krachtige wijze in zijn schilderijen en maakt zo zijn verwondering voor ons meer dan waarneembaar. Zelfs voelbaar.

De kunstuitleen is gevestigd in Galerie Het Raadhuis. De openingstijden van de kunstuitleen zijn gelijk aan de openingstijden van Galerie Het Raadhuis.

Lauwersland Online - Kunstuitleen Theo Onnes

[hr]

Kunstuitleen Theo Onnes
Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
telefoon: 0595 – 497 002

Bezoek de websites www.galeriehetraadhuis.nl en www.theoonnes.nl voor meer informatie !