Lauwersland Online - Landelijk controlebericht NL-Alert op maandag 5 december

Landelijk controlebericht NL-Alert op maandag 5 december

Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert-berichten te ontvangen. Om het controlebericht aan te kondigen, is een landelijke publiekscampagne gestart.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid waarmee mensen gericht gealarmeerd of geïnformeerd kunnen worden tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Als je het controlebericht op 5 december ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld. In het bericht staat duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen.

NL-Alert is al meer dan 130 keer ingezet om mensen in de directe omgeving te waarschuwen, met name bij grote branden maar ook bij explosiegevaar en onverwacht noodweer.

Steeds meer mobiele telefoons ontvangen NL-Alertberichten automatisch. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga naar de website, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen!

© Rijksoverheid