Lauwersland Online - Wat leeft er in de sloot?

Wat leeft er in de sloot?

Op zondag 9 juli organiseert Het Groninger Landschap bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug de jeugdexcursie Wat leeft er in de sloot?

Heb je wel eens gehoord van de Tiendoornige stekelbaars? Of weet jij hoe de larve van een libelle er uitziet? We gaan vissen in de sloot met een schepnet!

[hr]

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 9 juli 2017
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Kosten: deelname is gratis

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

[hr]

Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

© Het Groninger Landschap