Lauwersland Online - Maxima kledingbank in Winsum voor minima in de BMWE-gemeenten

Maxima kledingbank in Winsum voor minima in de BMWE-gemeenten

Op dinsdagmiddag 28 februari vindt de officiële opening plaats van de “Maxima kledingbank” in Winsum. Minima uit de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond kunnen hier twee keer per jaar gratis kleding komen halen.

Om 16:30 uur wordt de officiële openingshandeling gezamenlijk door de wethouders en leden van het dagelijks bestuur van Werkplein Ability, Sandra Herkströter, Jan-Willem van de Kolk, Marc Verschuren en Mariëtte de Visser verricht.

Kledingbank Maxima

De Maxima kledingbank in Winsum is ingericht als een modezaak. Voor 50% is de kleding nieuw en voor 50% gebruikt. De nieuwe kleding komt van overschotten van twintig kledingzaken. De gebruikte kleding wordt door particulieren geschonken. Tweemaal per jaar kunnen inwoners met een laag inkomen komen winkelen en tien kledingstukken en één paar schoenen per keer meenemen.

Re-integratie

De Maxima kledingbank is niet alleen een winkel waar minima terechtkunnen voor kleding, maar is ook een plek voor re-integratietrajecten. Er werken vijftien vrijwilligers die cliënt zijn van Werkplein Ability, waaronder Wajongers. Zij werken onder begeleiding en staan maximaal 2 dagen per week in de winkel. Deze mensen worden voor een bepaalde periode ingezet, waarna ze vervolgens weer op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Het aantal vrijwilligers wordt straks uitgebouwd naar 25.

De Kledingbank is gevestigd aan De Werf 5 in Winsum en negen maanden per jaar geopend.

Bezoek voor meer informatie de website www.hethogeland.kledingbankmaxima.nl !