Museum Wierdenland: expositie “Het Wierdenmenu”

Van 2 juli tot en met 30 oktober 2016 heeft Museum Wierdenland de expositie "Het Wierdenmenu" in huis. Deze culinair historische expositie geeft een verrassend kijkje in de keuken van de wierdenbewoners.

Binnen de archeologie zijn veel sporen van het vangen, verzamelen, koken en bewaren van voedsel gevonden. Potten, zeven, haarden, graan en hazelnoten: archeologische vondsten die tot allerlei vragen leiden. Wat aten de wierdenbewoners? Hoe bewaar je voedsel als je geen koelkast of vriezer hebt? En hoe gezond was dat menu nou eigenlijk? Op tal van manieren van manieren geeft de tentoonstelling antwoord op deze vragen.

Er is te zien op welke manier en wat er gekookt werd, archeologische vondsten maar ook moestuinbakken met oude gewassen in de tuin van het museum.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met culinair etnoloog Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoedcentrum en archeoloog dr. Mans Schepers van het Groninger Instituut voor Archeologie. Gedurende de expositieperiode serveert café-restaurant Hamming in Garnwerd een speciaal Wierdenmenu. Daarnaast worden workshops, lezingen en excursies georganiseerd.

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
telefoon: 0594 - 621 524

Bezoek voor meer informatie de website www.wierdenland.nl !

Openingstijden en entree

Museum Wierdenland is geopend van dinsdag tot en met zondag. Van november tot en met maart van 13:00 tot 17:00 uur en van april tot en met oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum is ook geopend op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw is het museum gesloten. Groepen kunnen buiten de openingstijden geboekt worden!

De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Bezitters van een Museumkaart hebben gratis toegang!