Lauwersland Online - Nationale Museumweek: het paardengraf in Ezinge

Nationale Museumweek: het paardengraf in Ezinge

Van 3 tot en met 9 april vindt dit jaar weer de Nationale Museumweek plaats. Dan staat Nederland in het teken van onze museumschatten, ons culturele erfgoed.

In Museum Wierdenland in Ezinge staat het paardengraf centraal, het pronkstuk van het museum, één van de meest spectaculaire vondsten uit de Groninger archeologie. Het graf, een dubbel paardengraf met hond, is afkomstig uit de 8e eeuw en gevonden in de wierde de Bouwerd, direct achter het museum gelegen. De geleerden vragen zich nog steeds af waarom dit graf 2 paarden en ook nog een hond bevat.

In Museum Wierdenland wordt op zaterdag 8 april en zondag 9 april een rondleiding georganiseerd waarbij het beroemde en geheimzinnige paardengraf centraal staat. De deelnemers worden meegenomen in de wereld van wierden en terpen, met speciale aandacht voor het paardengraf.

Aan de hand van filmpjes en verhalen vertelt de gids over begrafenisrituelen in vroeger tijden en over de raadsels waar het paardengraf ons voor stelt, maar ook over de feiten die wél bekend zijn. De rondleiding kan van begin tot eind of gedeeltelijk worden gevolgd. Het bezoeken van de wierde en kerk behoort eveneens tot de mogelijkheden.


Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
telefoon: 0594 – 621 524

Datum: zaterdag 8 en zondag 9 april 2017
Tijd: 14:00 uur

Kosten: De rondleiding is gratis, u betaalt alleen de reguliere entree

Bezoek voor meer informatie de website www.wierdenland.nl !


Openingstijden en entree

Museum Wierdenland is geopend van dinsdag tot en met zondag. Van november tot en met maart van 13:00 tot 17:00 uur en van april tot en met oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum is ook geopend op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw is het museum gesloten. Groepen kunnen buiten de openingstijden geboekt worden!

De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Bezitters van een Museumkaart hebben gratis toegang!