Lauwersland Online - Natuurwerkdag in het Nationaal Park Lauwersmeer

Natuurwerkdag in het Nationaal Park Lauwersmeer

Op zaterdag 4 november is het Landelijke Natuurwerkdag. Ook in het Nationaal Park Lauwersmeer organiseren Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Groningen en IVN die dag een Natuurwerkdag.

Nationaal Park Lauwersmeer is beroemd om zijn prachtige orchideeënvelden. In voorjaar en zomer bloeien hier duizenden orchideeën. Voor het behoud van deze zeldzame planten is het noodzakelijk dat deze velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het maaisel en mos met behulp van harken en hooivorken. Het maaisel moet vervolgens afgevoerd worden. Daarnaast zal op een aantal plaatsen langs de randen van de velden de bosopslag gesnoeid worden.

Lijkt het je heerlijk om een dagje de natuur te helpen? Geef je dan snel op via www.natuurwerkdag.nl (optie Doe mee!, Land van Juffrouw Ali). Er is werk voor maximaal 50 personen.

Praktische informatie

We verzamelen om 09:00 uur bij Activiteitencentrum De Bosschuur aan De Rug 1 op Lauwersoog. De werkzaamheden eindigen om circa 15:30 uur. Voor thee/koffie en een lunch wordt gezorgd maar zorg zelf voor goede (regen)kleding, laarzen of ander stevig schoeisel.

De werkzaamheden zijn geschikt voor personen ouder dan 12 jaar. De werkzaamheden kunnen afgetekend worden als Maatschappelijke Stage!