Lauwersland Online - Nieuwe website Nationaal Park Lauwersmeer officieel gelanceerd

Nieuwe website Nationaal Park Lauwersmeer officieel gelanceerd

Gistermiddag heeft boswachter Hans Gartner de nieuwe website van het Nationaal Park Lauwersmeer officieel gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de vogelpraat met de boswachter in De Bosschuur, het activiteitencentrum van Staatsbosbeheer op Lauwersoog.

Voor de bezoekers van de vogelpraat was er een gebakje met daarop de afbeelding van een zeearend, die inmiddels symbool staat voor het Nationaal Park.

De website biedt praktische informatie voor de bezoeker en informatie over de natuur in het gebied. Het Nationaal Park, grenzend aan het Werelderfgoed Waddenzee, is één van de belangrijkste vogelgebieden van West-Europa. In deze wildernis van water en eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden broeden ruim 100 vogelsoorten en overwinteren elk jaar tienduizenden ganzen. En natuurlijk de zeearend, die hier sinds een aantal jaren broedt. Daarmee is dit Nationaal Park een onweerstaanbare wildernis voor elke vogelaar en natuurminnaar. Ook wie nog een heldere sterrenhemel wil zien kan hier terecht. Het Nationaal Park Lauwersmeer heeft sinds een jaar de officiële status van Dark Sky Park.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.np-lauwersmeer.nl !

De website is gefinancierd door de Stuurgroep Lauwersmeer, waarin de provincies en gemeenten rond het Nationaal Park Lauwersmeer samenwerken.

© Provincie Groningen