Streekmarkt Verhildersum — de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden

08-06-2018

LAUWERSLAND ONLINE - Streekmarkt Verhildersum - 16 juni 2018

De zomer is gear­ri­veerd, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. De laatste asperges worden geoogst en de aard­beien zijn volop verkrijg­baar. Laat u inspi­reren door de vele ambach­te­lijke lekker­nijen en lokale producten. Deze juni-markt wordt aange­vuld met brocante-kraam­pjes en ’s middags is er live muziek van de band Vrij­Jazzy, een extra reden om de markt te bezoeken en uitge­breid te proeven en rond te neuzen. Ontmoet oude bekenden en probeer nieuwe producten van de stand­hou­ders. De Streek­markt Verhil­dersum is op 16 juni van 10:00 tot 16:00 uur bij de Muse­um­boer­derij op Land­goed Verhil­dersum in Leens.

De ambach­te­lijke heer­lijk­heden op de Streek­markt Verhil­dersum inspi­reren menigeen tot allerlei fanta­sie­volle gerechten. De producten komen voor­na­me­lijk uit de eigen streek, gemaakt door gedreven en gepas­si­o­neerde onder­ne­mers. Ambach­te­lijk biolo­gisch brood, heer­lijke worst en vlees, vers gebakken en gerookte vis, heer­lijke Hollandse Nieuwe, geiten­kaas en boeren­kaas, eieren van boeren­schar­rel­kippen, groenten, fruit en bloemen, cider, honing, mosterd, jams, chut­neys en kruiden, kool­zaad­olie en nog veel meer. De gedreven stand­hou­ders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heer­lijk­heden. Boven­dien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streek­markt de makers en verko­pers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!

De brocan­te­kraam­pjes worden onder andere gevuld met boeken door Bij tij en ontij en Bladzij 20. Auvergne, De Morel, Woddema, De Evenaar, Prut en Prul, Tineke Moerman, Schat­koamer Ollerom en Poly­glass Art vullen de andere brocan­te­kraam­pjes. En bent u toch op Verhil­dersum… neem dan ook een kijkje bij de prach­tige expo­sitie “Kleu­ren­drift, het land van De Ploeg”, dat naar aanlei­ding van het 100-jarig bestaan van Kunst­kring De Ploeg wordt gehouden in het Koets­huis. Kleur­rijke schil­de­rijen van schil­ders van het eerste uur, die het land van De Ploeg tonen. Naast bekend werk zijn er ook werken die minder bekend of niet eerder getoond zijn. Maar vergeet ook niet een bezoek aan de Borg te brengen waar de bijzon­dere tentoon­stel­ling “Aan tafel bij…” — waarin u letter­lijk aan tafel kunt schuiven bij de borg­be­wo­ners, het boeren­gezin en het arbei­ders­gezin — te bezich­tigen is. U ontdekt de tafel­cul­tuur in de 19e eeuw. En bekijk in de Muse­um­boer­derij natuur­lijk de film over de vleer­muizen op Verhil­dersum.

Land­goed Verhil­dersum bruist van de acti­vi­teiten en is meer dan een bezoekje waard!


LAUWERSLAND ONLINE - Streekmarkt Verhildersum - 16 juni 2018


Muse­um­boer­derij Verhil­dersum
Dijk­stil­sterweg 4
9965 TH Leens

Datum: zaterdag 16 juni 2018
Tijd: 10:00 – 16:00 uur

Kosten: de toegang tot de Streek­markt Verhil­dersum en het parkeren is gratis, de expo­si­ties zijn niet gratis toegan­ke­lijk

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !


Over Landgoed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhil­dersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhil­dersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.