Lauwersland Online - Nominaties Winsum Spiritprijs bekend

Nominaties Winsum Spiritprijs bekend

De jury van de Winsum Spiritprijs heeft drie nominaties uitgekozen voor de eerste Winsum Spiritprijs.

De genomineerden (op alfabetische volgorde) zijn:

CSG Winsum

De school heeft in 2016 het UNESCO stempel behaald. Binnen UNESCO-scholen staat het stimuleren van internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit centraal. Ook is CSG Winsum een Fairtrade School.

Peter Dijkstra, initiatiefnemer Stichting Pelgrimeren in Noord-Groningen

Dijkstra startte met het vastleggen van wandelroutes en kennis over ons erfgoed, geïnspireerd door de pelgrimsverhalen en de bijbel. Cultuurhistorie, landschap lezen, middeleeuwse kerken, Noord-Groningen, pelgrimeren, spiritualiteit en wandelen zijn de kernwoorden in zijn activiteiten. Meer informatie: www.groningsepelgrimage.nl.

Promotie Winsum

Een stichting bestaande uit mensen die Winsum een warm hart toedragen en zich inzetten om Winsum met evenementen en activiteiten positief op de kaart te zetten. Door sfeerverhogende activiteiten te organiseren en iedereen uit Winsum hierbij te betrekken zet de stichting zich in om het dorp Winsum bruisend te houden.

Over de Winsum Spiritprijs

Dit jaar reikt de burgemeester van de gemeente Winsum voor het eerst de Winsum Spiritprijs uit. Een prijs voor een persoon of groep die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van kunst, cultuur of sport. De winnaar krijgt € 500,-. Tot 16 november kon iedereen nominaties inzenden. Hierop zijn 28 nominaties binnengekomen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 14 december om 19:30 uur in De Hoogte aan het Kerkpad 8 in Winsum. Inloop vanaf 19:15 uur.

De drie genomineerden laten hun bijzondere prestatie zien in een korte pitch. Daarna wijst de jury de winnaar aan. De jury bestaat uit de burgemeester, twee inwoners en twee medewerkers van de gemeente Winsum. Levensliedkoor Biggelmee verzorgt de muzikale omlijsting. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld; dit kan per e-mail via communicatie@winsum.nl.

© Gemeente Winsum