Lauwersland Online - NVM Open Huizen Dag goed bezocht

NVM Open Huizen Dag goed bezocht

Interesse voor een “nieuwe” eigen woning hoog

De halfjaarlijkse NVM Open Huizen Dag is afgelopen zaterdag weer goed bezocht. Het aantal bezoeken aan een kleine 18.000 deelnemende woningen kwam dit keer uit op ruim 85.000, blijkt uit een bliksemonderzoek van de NVM. Vooral buiten de Randstad waren de meeste huizen te bezichtigen en bleek de interesse om vrijblijvend woningen te bezichtigen groot.

De NVM Open Huizen Dag, die elk halfjaar plaatsvindt, trok opnieuw veel belangstellenden. “De deelname en de vele bezichtigingen laten zien dat de interesse in een “nieuwe” eigen woning erg hoog is. “, zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. Hij merkt dat de interesse voor de NVM Open Huizen Dag vooral populair blijft in de regio’s buiten de Randstad. “In de Randstad, en dan vooral in de grote steden, staan woningen inmiddels zo kort in de verkoop, dat deelname aan de NVM Open Huizen Dag minder urgent is. De huizen die wel meededen, hadden over het algemeen grote belangstelling.”

Minder aanbod, sneller verkocht

Door de aantrekkende economie, de aanhoudende lage rente en het hoge consumentenvertrouwen worden woningen sneller verkocht en is er opnieuw minder aanbod. Kimman: “Tijdens deze editie stonden er bij NVM-makelaars een kleine 70.000 woningen in de verkoop. Dat betekent dat ruim een ¼ van de te koop staande woningen van de NVM meedeed in deze najaarseditie van de NVM Open Huizen Dag.”

Lauwersland Online - NVM Open Huizen Dag goed bezocht

Drukte op Funda

Op woningsite Funda was het in aanloop naar de NVM Open Huizen Dag als vanouds druk. Kijkers begonnen op tijd met online oriënteren om de dag zo goed mogelijk te kunnen benutten.

De volgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 7 april 2018. Op donderdag 12 oktober om 10:00 uur presenteert NVM-voorzitter Ger Jaarsma in het Hilton Amsterdam de Woningmarktcijfers van het 3de kwartaal 2017.

© NVM