Lauwersland Online - Oktobermaand Kindermaand: Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Oktobermaand Kindermaand: Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Tijdens Oktobermaand Kindermaand, tevens Maand van de Geschiedenis, kunnen kinderen op Landgoed Verhildersum in Leens speuren naar sporen uit het verleden en in de natuur.

Er worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen ze samen met hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren en spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken.

Met een Struunkaart en een Struuntas ga je op stap om de natuur op het Landgoed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhildersum Mysterie proberen op te lossen.

Over de vleermuizen kun je veel te weten komen in de kelder van de Borg. En iedere zondagmiddag mag je komen knutselen en vleermuizen maken in de Museumboerderij. Daar kun je ook verkleed als Ot en Sien een selfie maken.

Speel de spelletjes uit opa en oma’s jeugd, zoals ganzenbord, mikado, lotto, kwartetten, steltlopen of hoepelen. Maar je kunt ook met een borgspeurtocht de Borg verkennen of met de fotospeurtocht ontdekken hoe veelzijdig het Landgoed is. En beleef hoe de familie in de Borg woonde, wat de boer allemaal deed en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19e eeuw. Kom je ook?


Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
telefoon: 0595 – 571 430

Datum: de hele maand oktober 2017
Tijd: 10:30 – 17:00 uur

Bezoek voor meer informatie en actuele tijden de website www.verhildersum.nl !

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.