Lauwersland Online - Oktobermaand Kindermaand: Speuren naar sporen op Landgoed Verhildersum in Leens

Okto­ber­maand Kinder­maand: Speuren naar sporen op Land­goed Verhil­dersum in Leens

Tijdens Okto­ber­maand Kinder­maand, tevens Maand van de Geschie­denis, kunnen kinderen op Land­goed Verhil­dersum in Leens speuren naar sporen uit het verleden en in de natuur.

Er worden allerlei acti­vi­teiten voor kinderen geor­ga­ni­seerd. Zo kunnen ze samen met hun (groot-)ouders naar harten­lust strunen over het Land­goed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschie­denis. Samen speuren en spelen­der­wijs het Groninger plat­te­land ontdekken.

Met een Struun­kaart en een Struuntas ga je op stap om de natuur op het Land­goed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhil­dersum Mysterie proberen op te lossen.

Over de vleer­muizen kun je veel te weten komen in de kelder van de Borg. En iedere zondag­middag mag je komen knut­selen en vleer­muizen maken in de Muse­um­boer­derij. Daar kun je ook verkleed als Ot en Sien een selfie maken.

Speel de spel­le­tjes uit opa en oma’s jeugd, zoals ganzen­bord, mikado, lotto, kwar­tetten, stelt­lopen of hoepelen. Maar je kunt ook met een borg­speur­tocht de Borg verkennen of met de foto­speur­tocht ontdekken hoe veel­zijdig het Land­goed is. En beleef hoe de familie in de Borg woonde, wat de boer alle­maal deed en hoe het arbei­ders­gezin leefde in de 19e eeuw. Kom je ook?


Land­goed Verhil­dersum
Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 — 571 430

Datum: de hele maand oktober 2017
Tijd: 10:30 — 17:00 uur

Bezoek voor meer infor­matie en actuele tijden de website www.verhildersum.nl !

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.