Lauwersland Online - 'Omwenteling'; 'Sip Hofstede' en 'Ede, stad en provincie van Staal'

‘Omwenteling’; ‘Sip Hofstede’ en ‘Ede, stad en provincie van Staal’

Traditioneel is de herfsttentoonstelling op Verhildersum in Leens een expositie met werk van amateurkunstenaars uit de regio. Dit jaar is er echter nog een bijzondere expositie tentoongesteld in de Museumboerderij op Landgoed Verhildersum en van 1 oktober tot en met 30 oktober kan men hier terecht om van deze bijzondere tentoonstellingen te genieten.

‘Omwenteling’, waar denkt u dan aan? Denkt u bijvoorbeeld aan het ploegen van het land? Of denkt u aan revolutie, aan de omwenteling van planeten, aan een omwenteling in (schilder)stijl of aan een koprol? U ziet: met dit onderwerp kun je alle kanten op. Het is dan ook elke keer weer een uitdaging voor de deelnemers: hun eigen interpretatie van het onderwerp vormgeven. Soms een echte eye-opener.

Ieder jaar weer slagen amateurkunstenaars erin om het publiek te verrassen met hun werken. Ook dit jaar is dat weer gelukt. De afgelopen decennia is de kwaliteit van de inzendingen gestaag gegroeid. Steeds weer overstijgen sommige kunstwerken het niveau van amateurwerk en maken mede daardoor een bezoek meer dan waard. Het aardige is dat er door de jaren heen een vaste kern deelnemers is ontstaan. Omdat ieder jaar het onderwerp verschilt, is tot het laatste moment onduidelijk hoe de expositie zal uitpakken. Dit zorgt ervoor dat iedere tentoonstelling verrassend en boeiend is. Daarbij zijn de hand en het oog van de tentoonstellingsmakers onontbeerlijk!

‘Sip Hofstede’ en ‘Ede, stad en provincie van Staal’

Naast de expositie ‘Omwenteling’ met werk van amateurkunstenaars, is in de Museumboerderij ook de expositie ‘Sip Hofstede, schilderijen over teksten van Ede Staal en stadsgezichten’ te zien. Leerlingen van O.B.S. Lydinge uit Leens werkten ook mee aan deze expositie. Tijdens een workshop van de heer Hofstede met als thema ‘Ede, stad en provincie van Staal’ hebben zij schilderijen gemaakt die hier ook tentoongesteld worden. Deze expositie is een aanvulling op de expositie in restaurant Korensant.

De opening van deze expositie is tevens de start van Oktober Kindermaand en Maand van de Geschiedenis met allerlei activiteiten voor kinderen.


Museumboerderij Verhildersum
Dijkstilsterweg 4
9965 TH Leens

Bezoek voor meer informatie en actuele tijden de website www.verhildersum.nl !

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.