Lauwersland Online - De onbekommerde Spreeuw - lezing in Buitenplaats Reitdiep

De onbekommerde Spreeuw – lezing in Buitenplaats Reitdiep

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 19 maart om 14:00 uur een lezing met als thema "De onbekommerde Spreeuw" in Buitenplaats Reitdiep.

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis.

De spreeuw is zo'n bijzonder dier, je kunt er een boek over schrijven... en dat is precies wat Koos Dijksterhuis heeft gedaan.

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Datum: zondag 19 maart 2017
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Kosten: Beschermers € 3,00 | Niet-beschermers € 4,00
De kaartverkoop is bij de ingang van de zaal.

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

Foto: © Geert-Job Sevink
© Het Groninger Landschap