Sport­vis­serij Tender

Haven 50
9976 Lauwersoog
Tele­foon: 06 - 2290 3225 / 0519 - 295 949

De M.S. Tender van Sport­vis­serij Tender neemt je mee naar de Noordzee vanuit Lauwersoog. Een van de mooiste sport­vis­boten biedt u een heer­lijke tijd op de zee. Sport­vissen en genieten van een rond­vaart, de omge­ving en van uw vangst: dat is extra genieten in de grootste visvijver van Nederland!

Vanuit Lauwersoog vertrekt de M.S. Tender elke dag uit om te gaan vissen. U kunt sport­vissen op kabel­jauw, makreel en andere vissoorten. Een hele dag of zelfs meer­dere dagen vis vangen behoort alle­maal tot de moge­lijk­heden. Zelfs als u gewoon wilt genieten van een tocht op zee - zonder te vissen - is meegaan een mach­tige ervaring!

U kunt als indi­vidu meevaren of als groep. In de kombuis staat onze nostal­gi­sche scheepsbar, hier kunt u vrijwel de hele dag heer­lijke versna­pe­ringen halen en met een All-in arran­ge­ment krijgt u daarop ook nog een leuke korting!

Over de M.S. Tender

De M.S. Tender - voor­heen de Terneuzen en Polaris - werd op 17 maart 1953 in opdracht van het loods­wezen gebouwd in Haarlem en op 15 juli 1954 in de vaart genomen. Het schip heeft een lengte van ruim 41 meter, is 7,5 meter breed en meet een diep­gang van 2,70 meter. In de machi­ne­kamer staat een werk­spoor 430 PK, goed voor een snel­heid van 11 mijl en er was accom­mo­datie voor 11 mensen.

In augustus 1978 werd de Terneuzen - na een lange dienst­tijd vanuit Vlis­singen - uit de vaart genomen. Na nog eenmaal van eige­naar te zijn verwis­seld, kreeg het schip weer een andere naam (Polaris ). Het schip werd in gebruik genomen als werk­vaar­tuig voor het uitvoeren van survey, inspectie en duikwerkzaamheden.

Gelukkig ging het schip een andere koers varen, en wel rich­ting Lauwersoog waar het, onder de bezie­lende leiding van de ooit jongste schipper van Neder­land, zijn dage­lijkse ritten maakt. Het schip behoort zeker tot de mooiste sport­vis­boten van Nederland!

De Tender: door de ANWB diverse malen geno­mi­neerd en uitge­roepen als Leukste Uitje van het jaar in Groningen. Voor de opstapper, maar ook voor groepen.

Schipper Frank Loonstra

Dat een schipper vakkundig moet zijn in de brug en kennis van de visserij heeft, is een vereiste. Dat hij ook gezellig in de omgang is blijkt wel uit zijn enorm grote kring van vaste klanten.

Frank Loon­stra heeft lange tijd de titel gedragen "Jongste schipper/eigenaar van Neder­land". Het schip­peren is hem dus met de paplepel inge­goten. Altijd in een goed humeur en bereid om net dat stapje meer te doen.

Er is geen enkele schipper die u vis kan beloven. Er zijn wel schip­pers die u, ook al heeft u een dag slecht gevangen, toch een tevreden gevoel geven. Frank is zo’n schipper, al komt het zelden voor dat u bij hem geen vis vangt. Hij is zelf groot­ge­bracht op de zee en is een verwoed sport­visser. De "gul" ziet hem hem liever gaan dan komen… Waar de vis ook zit, Frank doet zijn uiterste best om de vis te vinden!

Sport­vis­serij Tender orga­ni­seert bijna elke dag een vaar­tocht op de Noordzee waarbij u naar harten­lust kunt vissen op makreel, wijting en andere vis. Op bepaalde dagen gaat de M.S. Tender een lange dag de zee op voor het vangen van kabel­jauw: een avon­tuur om te vangen!

Er worden ook speciale meer­daagse reizen geor­ga­ni­seerd zodat de M.S. Tender verder de zee op kan varen. Deze prach­tige tochten zijn snel uitver­kocht dus wees er op tijd bij.

Iedere vistocht start vanuit de haven van Lauwersoog. Perfect bereik­baar via Fries­land en Groningen. Maar in het latere najaar vaart de M.S. Tender vanuit de haven van Vlis­singen op de Wester­schelde. Hou de boekings­ka­lender in de gaten.

Bezoek voor meer infor­matie de website www.ms-tender.nl !

Lauwersland Online - Sportvisserij Tender - Lauwersoog