Lauwersland Online - Op zoek naar de bloemen en planten van de Lettelberter Petten

Op zoek naar de bloemen en planten van de Lettelberter Petten

Op zondag 18 juni organiseert Het Groninger Landschap een wandeling waarbij de bloemen en planten van de Lettelberter Petten centraal staan.

Tussen de overvloed van grasachtige planten komen verschillende mooie bloemen voor. Gidsen van Het Groninger Landschap voeren u van de gebaande paden af op zoek naar de vele bloemen en planten die te bewonderen zijn. Door verschraling van de bodem wordt geprobeerd om de groei van veel bijzondere planten te bevorderen.

Er wordt een kijkje gegund op de plekken waar men normaliter niet mag komen. Met geluk wordt de zeldzame Rietorchis gespot.


Het Groninger Landschap
Hooilanden 12
9827 PG Lettelbert

Datum: zondag 18 juni 2017
Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Kosten: deelname is gratis en aanmelden is niet nodig

Afstand: circa 3 kilometer
Tip: trek laarzen aan!


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

Bezoek voor meer informatie de website www.groningerlandschap.nl !

© Het Groninger Landschap