Lauwersland Online - Opgepast: Bubble Ball Tour in de voorjaarsvakantie!

Opgepast: Bubble Ball Tour in de voorjaarsvakantie!

Jongeren uit de gemeenten Zuidhorn en Grootegast hoeven zich deze voorjaarsvakantie niet te vervelen: jongens én meisjes kunnen voluit aan de bak tijdens één van de Bubble Ball “tournooien”.

Welzijnsorganisaties Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) en Sociale Partner in Noord Nederland (SPiNN) organiseren deze knotsgekke activiteit van maandag 26 februari tot en met donderdag 1 maart in maar liefst zeven verschillende sporthallen.

De deelnemers hijsen zich in een opgeblazen doorzichtige bal en moeten, naast zien te scoren, zichzelf voornamelijk op de been zien te houden en hier en daar een duw uitdelen. Dit staat natuurlijk garant voor een boel ongein en plezier…

Samenwerking

Opvallend is dat deze activiteit ook buiten de gemeentegrenzen van Zuidhorn plaats zal vinden. De samenwerking tussen de jongerenwerkers van SWgZ en SPiNN is een voorloper op wat zal komen, wanneer de gemeenten op 1 januari 2019 zullen fuseren in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Aanmelding, doelgroep & locaties

Het toernooi wordt georganiseerd voor jongeren tussen de 11 en 14 jaar. Je kan als deelnemer helemaal zelf je droomteam samenstellen en aanmelden op de website www.sportinzuidhorn.nl.

Een team mag bestaan uit 4-6 vrienden, klas- en/of ploeggenoten. Op basis van de gemiddelde leeftijd van het team kiest het team aan welke leeftijdscategorie er deelgenomen wordt.

Houd rekening met de verschillen locaties, data en tijden:

• Maandagochtend 26 februari (09:30 uur – 12:30 uur) – Oldehove (de Kooi)
• Maandagmiddag 26 februari (14:00 uur – 17:00 uur) – Zuidhorn (Quicksilver S.)
• Dinsdagochtend 27 februari (09:30 uur – 12:30 uur) – Grijpskerk (de Bokkediek)
• Dinsdagmiddag 27 februari (14:00 uur – 17:00 uur) – Oldekerk (Eekeburen)
• Woensdagochtend 28 februari (09:30 uur – 12:30 uur) – Aduard (de Meeden)
• Donderdagochtend 1 februari (09:30 uur – 12:30 uur) – Opende (de Veste)
• Donderdagmiddag 1 februari (14:00 uur – 17:00 uur) – Grootegast (de Leegens)

De organisatie hoopt teams te verwelkomen uit alle dorpen van de gemeenten Zuidhorn en Grootegast. De kosten voor deelname bedragen 1 euro per persoon.

Een laatste tip van de organisatoren: zorg dat je er snel bij bent want vol = vol!