Lauwersland Online - Organisaties in de gemeente Zuidhorn zoeken helpende handen tijdens NLdoet

Organisaties in de gemeente Zuidhorn zoeken helpende handen tijdens NLdoet

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart organiseert het Oranje Fonds de landelijk vrijwilligersactie NLdoet. In de gemeente Zuidhorn hebben dit jaar 38 vrijwilligersorganisaties een klus aangemeld.

Het gaat om klussen bij sportverenigingen, buurthuizen, verenigingen van dorpsbelangen, zorginstellingen, scholen, moestuinen en musea. Klussen waar organisaties zelf niet aan toe komen of te weinig eigen vrijwilligers voor hebben.

Het managementteam van de gemeente Zuidhorn steekt ook dit jaar weer de handen uit de mouwen en gaat op vrijdagochtend aan de slag bij Hornerheem, woonvorm van De Zijlen, in Zuidhorn. Het Hornerheem wil de tuinen lente klaarmaken door onder andere plantenbakken te vullen met voorjaarsbloeiers en de tuinpaden en terrassen onkruidvrij te maken. Aansluitend geeft wethouder Henk Bakker om 12:00 uur, in bijzijn van bewoners, vrijwilligers en leerlingen van het Terra in Oldekerk, het startsein voor de actie in de gemeente Zuidhorn bij het Hornerheem.

Ontdek ook hoe leuk het is om samen met anderen een klus te klaren bij een vrijwilligersorganisatie bij u in de buurt en doe mee! In bijna elk dorp binnen de gemeente Zuidhorn kan geklust worden. De aangemelde klussen zijn te vinden op www.nldoet.nl.

Voor vragen over de NLdoet-actie in de gemeente Zuidhorn kunt u contact opnemen met Esther Pleizier van Vrijwilligerswerk Zuidhorn, bereikbaar via e.pleizier@swgz.nl of 0594 - 504 711.