LAUWERSLAND ONLINE - PAASEIEREN ZOEKEN MET DE PAASHAAS OP LANDGOED VERHILDERSUM

Paaseieren zoeken met de paashaas op Landgoed Verhildersum

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, verstoppen de grote en de kleine paashaas chocolade eieren in de tuinen en singels van Landgoed Verhildersum. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn tussen 11:00 en 12:00 uur uitgenodigd om te komen zoeken naar de eieren.

In de binnentuin liggen de eieren voor de jongste kinderen, in de singels zijn de eieren voor de oudere groep verstopt. Wie een gouden of zilveren ei vindt, ontvangt een leuke paasprijs. Iedereen is welkom en kan komen zoeken zonder aanmelding.

De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen vanaf de bankjes die in de tuinen staan, hopelijk in het zonnetje, genieten van de zoekende kinderen.

Kinderweekend op Landgoed Verhildersum

Lukt het niet om te komen zoeken naar de eieren? Maak je geen zorgen! Dit jaar zet Landgoed Verhildersum de kinderen vaker in het zonnetje. Zo is het 14 en 15 juli kinderweekend op Verhildersum en zijn er allerlei leuke, leerzame activiteiten voor kinderen gepland.

Oktober Kindermaand

Oktober is traditioneel Kindermaand. Er worden die maand allerlei leuke doe-dingen georganiseerd voor alle kinderen die een kijkje willen komen nemen op de Borg, het landgoed of in de Museumboerderij.

Speuren over het landgoed

Op het landgoed is altijd wat te beleven voor kinderen. Zo is in de Museumboerderij een tasje met gereedschap (schep, meetlint, loep en verrekijker) en een Struunkaart verkrijgbaar, waarmee je samen met en een gezonde dosis nieuwsgierigheid het landgoed kunt ontdekken. Kijk bijvoorbeeld of de torenvalk thuis is, tel iedere appelboom, graaf wormen op, kortom genoeg leuke activiteiten om je een middag buiten te vermaken. Of leen een tablet en ontdek samen met Cam en Vinnie het Verhildersum Mysterie. Maar een leuke speurtocht over het landgoed is ook leuk…


Landgoed Verhildersum
Wierde 40
9965 TB Leens
telefoon: 0595 – 571 430

Datum: maandag 2 april april 2018
Tijd: 11:00 – 12:00 uur

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het landgoed ook op Facebook en Twitter !


Over Landgoed Verhildersum

Op het Hogeland, in het Noordwesten van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeergebied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prachtige plek wordt omringt door oude bomen, eindeloze akkers, kronkelende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Landgoed Verhildersum.

Deze wereld van geschiedenis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hogeland. Laat u verrassen en meenemen in een wandeling door het verleden, over de aloude landadel en nieuwe borgbewoners, de rijke boerenstand en de arme landarbeiders. Kortom: van de vele facetten van de geschiedenis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzonderheden van het verleden en laat ze tot leven komen op Landgoed Verhildersum.

Het landgoed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.