LAUWERSLAND ONLINE - PAASEIEREN ZOEKEN MET DE PAASHAAS OP LANDGOED VERHILDERSUM

Paaseieren zoeken met de paashaas op Landgoed Verhildersum

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, verstoppen de grote en de kleine paas­haas choco­lade eieren in de tuinen en singels van Land­goed Verhil­dersum. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn tussen 11:00 en 12:00 uur uitge­no­digd om te komen zoeken naar de eieren.

In de binnen­tuin liggen de eieren voor de jongste kinderen, in de singels zijn de eieren voor de oudere groep verstopt. Wie een gouden of zilveren ei vindt, ontvangt een leuke paas­prijs. Iedereen is welkom en kan komen zoeken zonder aanmel­ding.

De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen vanaf de bankjes die in de tuinen staan, hope­lijk in het zonnetje, genieten van de zoekende kinderen.

Kinderweekend op Landgoed Verhildersum

Lukt het niet om te komen zoeken naar de eieren? Maak je geen zorgen! Dit jaar zet Land­goed Verhil­dersum de kinderen vaker in het zonnetje. Zo is het 14 en 15 juli kinder­weekend op Verhil­dersum en zijn er allerlei leuke, leer­zame acti­vi­teiten voor kinderen gepland.

Oktober Kindermaand

Oktober is tradi­ti­o­neel Kinder­maand. Er worden die maand allerlei leuke doe-dingen geor­ga­ni­seerd voor alle kinderen die een kijkje willen komen nemen op de Borg, het land­goed of in de Muse­um­boer­derij.

Speuren over het landgoed

Op het land­goed is altijd wat te beleven voor kinderen. Zo is in de Muse­um­boer­derij een tasje met gereed­schap (schep, meet­lint, loep en verre­kijker) en een Struun­kaart verkrijg­baar, waarmee je samen met en een gezonde dosis nieuws­gie­rig­heid het land­goed kunt ontdekken. Kijk bijvoor­beeld of de toren­valk thuis is, tel iedere appel­boom, graaf wormen op, kortom genoeg leuke acti­vi­teiten om je een middag buiten te vermaken. Of leen een tablet en ontdek samen met Cam en Vinnie het Verhil­dersum Mysterie. Maar een leuke speur­tocht over het land­goed is ook leuk…


Land­goed Verhil­dersum
Wierde 40
9965 TB Leens
tele­foon: 0595 — 571 430

Datum: maandag 2 april april 2018
Tijd: 11:00 — 12:00 uur

Bezoek de website www.verhildersum.nl en volg het land­goed ook op Facebook en Twitter !


Over Landgoed Verhildersum

Op het Hoge­land, in het Noord­westen van de provincie Groningen, vlakbij het Lauwersmeer­ge­bied en de Waddenzee, ligt het dorp Leens. Deze prach­tige plek wordt omringt door oude bomen, einde­loze akkers, kron­ke­lende kanalen, wierden en borgen. Hier, aan de rand van het dorp, ligt Land­goed Verhil­dersum.

Deze wereld van geschie­denis en cultuur, 32 hectare groot, vertelt het verhaal van het 19e-eeuwse Hoge­land. Laat u verrassen en meenemen in een wande­ling door het verleden, over de aloude land­adel en nieuwe borg­be­wo­ners, de rijke boeren­stand en de arme land­ar­bei­ders. Kortom: van de vele facetten van de geschie­denis, die voor ieder iets moois verborgen houdt. Ontdek, alleen of met vrienden en/of familie, de verhalen en bijzon­der­heden van het verleden en laat ze tot leven komen op Land­goed Verhil­dersum.

Het land­goed is van april tot en met oktober, van dinsdag tot en met zondag, van 10:30 tot 17:00 uur geopend.