Lauwersland Online - Passieconcert in de kerk van Adorp

Passieconcert in de kerk van Adorp

Op donderdagavond 13 april organiseert de Culturele Commissie Adorp een Passieconcert dat plaats zal vinden in de mooie oude dorpskerk van Adorp.

Tijdens dit concert zal het Vocaal Ensemble Sequens de “Membra Jesu nostri” van Dietrich Buxtehude (1637-1707) uitvoeren. Het Vocaal ensemble Sequens wordt begeleid door een strijkersensemble en orgel. Dit concert zal door de goede akoestiek van de kerk zeer goed tot zijn recht komen. Voorafgaand aan het optreden zal Aleid Stonebrink een inleiding houden over de “Membra Jesu nostri”.

Het Vocaal Ensemble Sequens met Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude

In deze tijd voor Pasen klinkt traditioneel de passiemuziek. Een bijzonder vorm daarvan betreft getoonzette mystieke gedichten. Membra Jesu nostri patientis sanctissima (De allerheiligste lichaamsdelen van onze lijdende Jezus) is zo’n mystiek gedicht. Daarin worden zeven lichaamsdelen van de gekruisigde Christus in het licht van zijn lijden en verwondingen bezongen.

Dietrich Buxtehude (1637-1707) heeft de tekst verwerkt tot een oratorium, in een cyclus van zeven cantates, waarbij hij, tussen de mystieke teksten door Bijbelgedeelten uit vooral het Oude Testament heeft gebruikt. In de muziek zijn devotie, mystiek en drama te horen. De vele dissonanten verklanken het lijden van Christus en wellicht ook het mystiek doorleefd worden daarvan door de devote gelovigen.

Sequens bestaat uit Gera van der Hoek (sopraan 1), Ceciel van der Zee (sopraan 2), Joop Verburg (altus), Han Warmelink (tenor) en Rein van Dijk (bas). Ze worden begeleid door Josien Rijkmans (viool 1), Marina Maurer (viool 2), Marit Broekroelofs (barokcello), Janine van Zeeland (contrabas) en Kees Steketee (kistorgel).

We zien u graag!


Dorpskerk Adorp
Torenweg 6
9774 PJ Adorp

Datum: donderdag 13 april 2017
Tijd: 20:00 uur

Kosten: € 12,50 inclusief tekstboekje en een consumptie (voorafgaand aan de inleiding en het concert, er is geen pauze)
Reserveren: per e-mail via kwerrod@gmail.com


Culturele Commissie Adorp

Sinds 1991 heeft Adorp een eigen culturele commissie. De Culturele Commissie Adorp zet zich in om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord in de voormalige gemeente Adorp aan te bieden, waardoor de leefbaarheid van deze plattelandsgemeenschap wordt vergroot c.q. bevorderd. Dit krijgt gestalte door onder meer kunst, theater en muziek van zowel jonge als meer gevestigde Nederlandse artiesten en kunstenaars, en uit de noordelijke regio in het bijzonder.

Bezoek voor meer informatie de website www.ccadorp.nl !