Lauwersland Online - Petitie voor aanleg hellingbaan bij treinstation in Winsum

Petitie voor aanleg hellingbaan bij treinstation in Winsum

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid (gemeente) Winsum is een petitie gestart om een hellingbaan aangelegd te krijgen naar het treinperron van Winsum. Deze hellingbaan was in 2016 door ProRail toegezegd, maar werd onlangs plotseling afgeblazen omdat ProRail de kosten niet goed had ingeschat.

Een hellingbaan is de meest betrouwbare vorm van toegankelijkheid en op termijn ook goedkoper dan liftvervanging. Een lift, zo is de afgelopen jaren gebleken, geeft bovendien de nodige problemen voor reizigers die om diverse redenen geen gebruik kunnen maken van de trap. Er zijn mensen die niet in een lift durven én een lift is vaak defect. Eind 2014 was de lift ten gevolge van zwaar vuurwerk zelfs een paar weken aaneengesloten buiten dienst.


Lauwersland Online - Petitie voor aanleg hellingbaan bij treinstation in Winsum


Wanneer de lift defect is, kom je het perron niet meer op, of erger: ook niet af. Dat geldt niet alleen voor reizigers met een scootmobiel maar ook voor reizigers met kinderwagens en dergelijke. En dat terwijl juist het reizen daarmee actief bevorderd wordt door de zeer goede toegankelijkheid van de treinen op onze spoorlijn.

De petitie zal worden aangeboden aan de Tweede Kamer en is hier te vinden.