Lauwersland Online - Plannen voor een leuk initiatief of project in het Westerkwartier?

Plannen voor een leuk initiatief of project in het Westerkwartier?

Niet iedereen met een idee weet deze om te zetten tot een initiatief of project. Inwoners van gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast krijgen dit jaar de mogelijkheid om hun ideeën om te zetten tot een project in het eigen dorp of gemeente met behulp van de training Buitengewoon Zijn Westerkwartier.

Tijdens deze training krijg je ondersteuning bij het vormgeven van ideeën en wordt je gecoacht in het samen ondernemen.

Afgelopen jaar zijn er in de gemeente Zuidhorn uiteenlopende initiatieven voortgekomen uit de training Buitengewoon Zijn, waaronder een moestuin, een dorpsreünie in Niehove en een storytellingcafé in Bibliotheek Zuidhorn. Ook konden de bewoners en bezoekers van Zonnehuis Oostergast genieten van een taartenbuffet waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de voedselbank.

Dit jaar start de training vanaf half september en zal 10 avonden duren. In samenwerking met de Steunpunten Vrijwilligerswerk in het Westerkwartier zijn er voor belangstellenden diverse informatiebijeenkomsten over de training georganiseerd. De laatste informatiebijeenkomst is op woensdag 6 september van 19:30 uur tot circa 21:30 uur in het Cultureel Centrum Zuidhorn aan de Jellemaweg 3 in Zuidhorn.

De informatiebijeenkomst en training worden beide mogelijk gemaakt door de gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en per gemeente kunnen 10 inwoners aan de training deelnemen.

Grijp deze unieke kans en kom op 6 september naar de informatiebijeenkomst van de training Buitengewoon Zijn in Zuidhorn! Iedereen is van harte welkom…

Bezoek voor meer informatie de website www.buitengewoonzijn.nu !