Lauwersland Online - Politie lost inbraken en diefstallen in Dokkum en omgeving op

Politie lost inbraken en diefstallen in Dokkum en omgeving op

Met de aanhouding van acht verdachten heeft de politie in en rondom Dokkum meerdere inbraken en diefstallen opgelost.

In de periode van januari 2016 tot en met september 2016 werden er tussen de 40 en 80 diefstallen gepleegd in de kantine van de Voetbalvereniging Dokkum. Zes jongeren van 14 tot en met 16 jaar en afkomstig uit Dokkum, Drachten en Lelystad, bekenden in het bezit te zijn geweest van de toegangssleutel van de kantine en hadden kennis van het alarmsysteem. Nadat ze deze uitgeschakeld hadden, deden ze zich te goed aan snoep en frisdrank en namen geld weg.

Twee jongeren, van 17 en 18 jaar oud en beiden afkomstig uit Dokkum, worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan inbraken en fietsendiefstallen. Zo nam het duo in het najaar van 2016 bij sporthal De Trimmer aan de Harddraversdijk in Dokkum een fiets weg. De eigenaar van de teruggevonden paars/oranje damesfiets heeft zich nog niet bij de politie gemeld en zijn fiets staat dan ook nog op hem te wachten.

In september 2016 namen de mannen in Dokkum twee elektrische fietsen weg die afkomstig waren van toeristen. De fietsen werden in Dokkum aangetroffen en zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaren.

In december 2016 nam de 17-jarige in het bijzijn van de 18-jarige een fiets weg bij sporthal De Doelstien in Dokkum. Ook deze werd teruggevonden en is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

In de nacht van 31 december 2016 op 1 januari 2017 maakte het duo zich schuldig aan een inbraak in de voetbalkantine van de Voetbalvereniging Dokkum. Tijdens onderzoek in de door de daders achtergelaten ravage bleek dat de mannen snoepgoed en frisdrank hadden ontvreemd.

De 17-jarige wordt er verder van verdacht zich in februari 2017 schuldig te hebben gemaakt aan een inbraak in de jeugdsoos van Engwierum. Daar ontvreemde hij een geldbedrag waar hij onder andere sportkleding voor eigen gebruik van kocht. Op 3 april nam de 17-jarige bij een school in Leeuwarden ook nog een schooltas weg waarin een iPad zat. De iPad werd bij de verdachte thuis aangetroffen en is aan de eigenaar teruggegeven.

© Politie.nl