Presentatie: De Groningse Taal

GRONINGEN — Het Groninger Land­schap orga­ni­seert op zondag 19 februari een presen­tatie met als thema "De Groningse Taal" bij Buiten­plaats Reit­diep op Noor­der­hoog­e­brug.

Sina Dier­tens, lerares Gronings, vertelt dat "het Gronings" niet bestaat en hoe de regels voor het schrijven van het Gronings zijn ontstaan. Sina maakt ook gebruik van Gronings liedjes in haar presen­tatie en laat u actief deel­nemen.

Laat u verrassen door het enthou­si­asme van Sina over de taal van Groningen!

[ap_divider color="#777777" style="solid" thickness="1px" width="100%" mar_top="20px" mar_bot="20px"]

Bezoe­kers­cen­trum Buiten­plaats Reit­diep
Wold­dijk 103
9738 AD Groningen

Kosten: € 2,00 per persoon, vergeet uw Bescher­merspas niet!
Datum: zondag 19 februari 2017
Tijd: 14:00 — 15:00 uur

Het bezoe­kers­cen­trum biedt naast expo­si­ties en diverse acti­vi­teiten onder andere: een prach­tige film over het Reit­diep­ge­bied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streek­pro­ducten en wandel- en fiets­routes. Buiten is het een bees­ten­boel en er is een heuse tokkel­baan voor jong en oud.

[ap_divider color="#777777" style="solid" thickness="1px" width="100%" mar_top="20px" mar_bot="20px"]

[ap_call_to_action button_text="Klik om de website te bezoeken" button_url="http://www.groningerlandschap.nl/" button_align="center"]

Het Groninger Landschap

 

Het Groninger Land­schap beschermt, behoudt en beheert een belang­rijk deel van de Groningse natuur, Gronings histo­risch erfgoed en maakt zich sterk om de iden­ti­teit van ons prach­tige land­schap te bewaren.

 

Groningen heeft vele rijk­dommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glori­euze Enne­ma­borgh en de voor­name Coen­ders­borch. Andere rijk­dommen ontstaan door natuur­ont­wik­ke­ling zoals in Polder Bree­baart en de Krops­wol­der­bui­ten­polder. Al die rijk­dommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

[/ap_call_to_action]

© Het Groninger Land­schap