Presentatie: De Groningse Taal

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert op zondag 19 februari een presentatie met als thema “De Groningse Taal” bij Buitenplaats Reitdiep op Noorderhoogebrug.

Sina Diertens, lerares Gronings, vertelt dat “het Gronings” niet bestaat en hoe de regels voor het schrijven van het Gronings zijn ontstaan. Sina maakt ook gebruik van Gronings liedjes in haar presentatie en laat u actief deelnemen.

Laat u verrassen door het enthousiasme van Sina over de taal van Groningen!

[ap_divider color=”#777777″ style=”solid” thickness=”1px” width=”100%” mar_top=”20px” mar_bot=”20px”]

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep
Wolddijk 103
9738 AD Groningen

Kosten: € 2,00 per persoon, vergeet uw Beschermerspas niet!
Datum: zondag 19 februari 2017
Tijd: 14:00 – 15:00 uur

Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. Buiten is het een beestenboel en er is een heuse tokkelbaan voor jong en oud.

[ap_divider color=”#777777″ style=”solid” thickness=”1px” width=”100%” mar_top=”20px” mar_bot=”20px”]

[ap_call_to_action button_text=”Klik om de website te bezoeken” button_url=”http://www.groningerlandschap.nl/” button_align=”center”]

Het Groninger Landschap

 

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

 

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

[/ap_call_to_action]

© Het Groninger Landschap