Lauwersland Online - Remco Hoogsteen (21) uit Kollum nieuwe toetsenist Vangrail

maandag 26 april 2021

Remco Hoog­steen (21) uit Kollum nieuwe toet­se­nist Vangrail

Nadat Wiebe de Jong uit Joure na zeven­tien jaar besloot te stoppen met de band Vang­rail, moest de band op zoek naar een nieuwe toet­se­nist. De zoek­tocht was van korte duur, want de naam Remco Hoog­steen was een die vele malen naar voren kwam. Na zeven­tien jaar heeft Vang­rail dan ook een nieuwe toet­se­nist: Remco Hoog­steen. De 21-jarige Kollumer rondde D’Drive af en studeert momen­teel aan het conser­va­to­rium in Zwolle.

Wiebe de Jong heeft als toet­se­nist dik zeven­tien jaar alles gegeven, maar gaf begin dit jaar aan dat hij het niet meer op kon brengen om vast te zitten aan een bomvolle agenda. Dat voelde niet eerlijk naar de rest van de band toe en daarom heeft hij het besluit genomen te stoppen bij Vang­rail. Wiebe zal altijd aan de zijlijn betrokken blijven, want als je zeven­tien jaar bij Vang­rail hebt gespeeld, dan blijf je een Vangrailer.

De trotse opvolger

Als 9-jarig jochie kreeg Remco het keyboard van zijn net over­leden opa. Op dat moment wist hij nog niet wat dat later teweeg zou brengen. Toen hij op zijn 15e de vaste toet­se­nist van de school­band werd ging er een knop om. Nu een aantal jaren later studeert hij aan het conser­va­to­rium én treedt hij toe tot de band Vang­rail. Remco: "Ik ben ontzet­tend trots dat ik de opvolger van Wiebe ben en heb onwijs veel zin in de komende periode. Ik hoop dat we snel weer mogen spelen, want vooral naar de live­s­hows kijk ik ontzet­tend uit."

Lang getwij­feld heeft Remco niet: "De kans om toe te treden tot een band als deze krijg je niet vaak. Ik studeer aan het conser­va­to­rium omdat ik muzi­kant wil worden, dus deze kans kan en wil ik niet laten lopen."

Media & tekst: © Vangrail