Lauwersland Online - Ronde van Kloosterburen wederom internationaal

Ronde van Kloosterburen wederom internationaal

Een Zuid-Afri­kaanse wiel­ren­ster komt naar Kloos­ter­buren en denkt beter opge­wassen te zijn tegen de Groningse elementen dan haar team­ge­noten vorig jaar. Het gaat om Nadia van Niekerk, een 17 jarige juniore met naar alle waar­schijn­lijk­heid Neder­landse roots.

Op 15 juli is het in Kloos­ter­buren wederom een zaterdag vol wiele­rac­ti­vi­teiten: Rabo Dikke Banden Race met 100 kinderen, het Nati­o­naal Jeugd­toer­nooi voor jongens en meisjes van 8 tot en met 14jaar. De Funklasse aan het einde van de middag zijn de echte recre­anten uit Kloos­ter­buren en omge­ving, zij rijden één keer per jaar een wedstrijd op een parcours. De avond start met vrouwen juni­oren, amateurs, elite over 50 kilo­meter. De juni­oren, amateurs en sport­klasse bij de mannen sluiten het programma om 19:30 uur af met hun wedstrijd over 60 kilo­meter.

Rond 21:00 uur staan de Ronde miss-en klaar om de winnaars te huldigen met bloemen, bekers en cham­pagne. Maar voordat het zover is, kunnen de toeschou­wers genieten van al die mooie wedstrijden.

Veel bekende renners en rensters hebben al inge­schreven: bij de jongste jeugd de Neder­landse kampi­oenen Maud Abma uit Wolvega en Nicole van Sichem uit Den Ham., Verder Miquel van Tintelen en, Liz Tonen uit Boxmeer, Xin van Warmerdam en Duuk van der Haagen uit Abbe­kerk. Bij de vrouwen zijn de oud Neder­lands kampi­oene Fleur Nagen­gast en Liqi­anne van Warmerdam op dit moment de opval­lendste namen.

Bij de amateurs heren probeert Tjerk Rozema dit jaar zijn naam op de uien­bo­kaal te schrijven, maar krijgt concur­rentie in vorm van verke­rende Jack Kuper uit Dokkum.

Wedstrijd voor het publiek

Voor het publiek is er ook een kans om een prijzen te winnen in de Ronde van Kloos­ter­buren. Bij de sport­zaal van Fysio De Marne aan de Hoofd­straat staat een race­fiets met daaraan verbonden een filmpje van het parcours. Voor de snelste rijders in 2 leef­tijds­groepen zijn er leuke prijzen: een wieler­shirt, een sportbon, een bon van TukTuk Lauwersoog en Adven­tu­re­park Waddenfun en meer leuke fiets­at­tri­buten…


Lauwersland Online - Ronde van Kloosterburen wederom internationaal


Programma

12:00 uur Rabo Dikke Banden Race
13:30 uur Nati­o­naal Jeugd­toer­nooi
17:00 uur Funklasse
18:00 uur Vrouwen juni­oren, amateurs, elite
19:30 uur Mannen juni­oren, amateurs, sport­klasse

Bezoek voor meer infor­matie de website www.rondevankloosterburen.com !