Lauwersland Online - Ronde van Kloosterburen wederom internationaal

Ronde van Kloosterburen wederom internationaal

Een Zuid-Afrikaanse wielrenster komt naar Kloosterburen en denkt beter opgewassen te zijn tegen de Groningse elementen dan haar teamgenoten vorig jaar. Het gaat om Nadia van Niekerk, een 17 jarige juniore met naar alle waarschijnlijkheid Nederlandse roots.

Op 15 juli is het in Kloosterburen wederom een zaterdag vol wieleractiviteiten: Rabo Dikke Banden Race met 100 kinderen, het Nationaal Jeugdtoernooi voor jongens en meisjes van 8 tot en met 14jaar. De Funklasse aan het einde van de middag zijn de echte recreanten uit Kloosterburen en omgeving, zij rijden één keer per jaar een wedstrijd op een parcours. De avond start met vrouwen junioren, amateurs, elite over 50 kilometer. De junioren, amateurs en sportklasse bij de mannen sluiten het programma om 19:30 uur af met hun wedstrijd over 60 kilometer.

Rond 21:00 uur staan de Ronde miss-en klaar om de winnaars te huldigen met bloemen, bekers en champagne. Maar voordat het zover is, kunnen de toeschouwers genieten van al die mooie wedstrijden.

Veel bekende renners en rensters hebben al ingeschreven: bij de jongste jeugd de Nederlandse kampioenen Maud Abma uit Wolvega en Nicole van Sichem uit Den Ham., Verder Miquel van Tintelen en, Liz Tonen uit Boxmeer, Xin van Warmerdam en Duuk van der Haagen uit Abbekerk. Bij de vrouwen zijn de oud Nederlands kampioene Fleur Nagengast en Liqianne van Warmerdam op dit moment de opvallendste namen.

Bij de amateurs heren probeert Tjerk Rozema dit jaar zijn naam op de uienbokaal te schrijven, maar krijgt concurrentie in vorm van verkerende Jack Kuper uit Dokkum.

Wedstrijd voor het publiek

Voor het publiek is er ook een kans om een prijzen te winnen in de Ronde van Kloosterburen. Bij de sportzaal van Fysio De Marne aan de Hoofdstraat staat een racefiets met daaraan verbonden een filmpje van het parcours. Voor de snelste rijders in 2 leeftijdsgroepen zijn er leuke prijzen: een wielershirt, een sportbon, een bon van TukTuk Lauwersoog en Adventurepark Waddenfun en meer leuke fietsattributen…


Lauwersland Online - Ronde van Kloosterburen wederom internationaal


Programma

12:00 uur Rabo Dikke Banden Race
13:30 uur Nationaal Jeugdtoernooi
17:00 uur Funklasse
18:00 uur Vrouwen junioren, amateurs, elite
19:30 uur Mannen junioren, amateurs, sportklasse

Bezoek voor meer informatie de website www.rondevankloosterburen.com !