Lauwersland Online - Samen plezier beleven aan de voorbereiding van Carnaval

Samen plezier beleven aan de voorbereiding van Carnaval

In Kloosterburen is dit jaar wel een heel bijzondere groep bezig met het bouwen van een wagen voor de grote Carnavalsoptocht op zondag 11 februari. Officieel vallen ze niet onder de categorie wagens, maar grote groepen. Voor de makers is dat echter niet van belang, het is hún wagen.

Sinds eind 2016 wonen in Olde Heem de oude bewoners, een nieuwe groep ouderen, maar ook de jongeren van Nije Heem, jonge mensen met een beperking die ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig wonen. De jongste telg in Olde Heem is de kinderopvang Lutje Heem. Met zijn drieën bouwen ze de wagen “Olde Heem op de kop”, ieder naar eigen kunnen en belangstelling.

Wekenlang stond een groot kopje in de grote zaal. Langzaam werd dit kopje delfts-blauw met een afbeelding van alle facetten van de overkoepelende dorpscoöperatie Klooster&Buren. Rond het kopje werd genaaid, geplakt, hoedjes en maskers geschilderd, maar het meest belangrijke: heel veel plezier gemaakt. Oud en jong heeft zijn aandeel aan de wagen geleverd.

Zondag lopen de trotse makers en vrijwilligers mee in de optocht. Of ze in de prijzen vallen doet er niet toe. De grootste prijs is al binnen: in Olde Heem wonen en werken mensen die een gemeenschap vormen, waar het goed toeven is en met elkaar zijn ze onderdeel van het grote geheel: Kloosterburen en omgeving.

Zaterdagmorgen komen Prins Henk 1 met zijn adjudant Harry en de Raad van Elf naar Olde Heem voor kovviecarnaval.

Bezoek voor meer informatie over Carnaval in Kloosterburen de website www.oldeclooster.nl !