Lauwersland Online - Seizoenswende wandelingen 2017: winter wordt lente

Seizoenswende wandelingen 2017: winter wordt lente

Op zaterdag 18 maart organiseert Het Groninger Landschap deel 1 van de Seizoenswende wandelingen van 2017.

Het Groninger Landschap wil de cultuurhistorische waarde van het landschap en de natuur onder de aandacht brengen en laten beleven. De gidsen vertellen over het ontstaan van het unieke 2500 jaar oude wierdenlandschap met de borgen, kerken, dijken en rivierbeddingen en laten u de schoonheid ervan ervaren.

Seizoenswende wandelingen

De nadruk ligt bij deze excursie op het wandelen, waarbij we in 2017 vier keer (lente, zomer, herfst en winter) dezelfde route afleggen. We letten hierbij vooral op wat het seizoen doet met het Reitdiepgebied rondom Zoutkamp. Die verschillen zie je alleen wanneer je vier keer meewandelt. Er is gelegenheid om onderweg schitterende foto’s te maken!

Praktische informatie

Hoog en waterdicht schoeisel (wandelschoenen) is noodzakelijk en honden zijn niet welkom. De route gaat voor 80% langs wandel- en fietspaden. De wandeling is circa 20 kilometer lang en meewandelen is kosteloos. Onderweg zullen we een horeca gelegenheid aandoen om iets te drinken. U dient zelf voor een lunchpakket en drinken voor onderweg te zorgen.


Parkeerplaats ijsbaan Zoutkamp
Panserweg 4
9974 SL Zoutkamp

Datum: zaterdag 18 maart 2017
Tijd: 09:00 – 16:30 uur

Kosten: Deelname is gratis, aanmelden gewenst. Dit kan via www.groningerlandschap.nl – activiteiten


Over Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap beschermt, behoudt en beheert een belangrijk deel van de Groningse natuur, Gronings historisch erfgoed en maakt zich sterk om de identiteit van ons prachtige landschap te bewaren.

Groningen heeft vele rijkdommen. Sommige schatten staan er al eeuwen, zoals de glorieuze Ennemaborgh en de voorname Coendersborch. Andere rijkdommen ontstaan door natuurontwikkeling zoals in Polder Breebaart en de Kropswolderbuitenpolder. Al die rijkdommen zijn het waard om te behouden en te beschermen.

© Het Groninger Landschap